İspanya'ya Soğuk Duş!

FIBA Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden birisi olarak gösterilen ev sahibi İspanya Fransa'ya 62-52 yenildi ve kendi evindeki turnuvaya veda etti.

DİĞER - 2014-09-11 01:30:43

FIBA Dünya Kupası'nda İspanya ile Fransa İspanya'nın başkenti Madrid'de karşı karşıya geldi. Turnuvanın en büyük favorilerinden birii olarak gösterilen ve ABD ile final oynaması beklenen İspanya Fransa'ya 62-52 yenilmekten kurtulamadı ve adeta şok yaşadı.

 

Çeyrek final mücadelesinde İspanya'yı yenen Fransa yarı finalde yarın gece Sırbistan ile karşılaşacak.

 

Fransa maça çok etkili başladı ve Boris Diaw'ın üstü üste isabetli şutlarıyla 8-0'lık seri ile maça başladı. İlk dakikalarda Gasol kardeşler etkisiz oynarken Navorro ve Fernandez İspanya adına sayılar ürettiler. Maç başındaki şoku üstünden atan İspanya savunmasını sertleştirdi ve hücumda toparlanınca ilk periyot 15-15 eşitlikle geçildi.

 

İlk çeyrekte olduğu gibi Fransa ikinci çeyreğe de etkili başladı. İspanya hızlı hücumlarını engellemek için hucüm süresinin tamamnın kullanmaya çalışan Fransa oyunun kotrolünü ele geçirdi. Dış atışlarla sayı üretmeye çalışan İspanya bunda başarılı olamayınca bu çeyrekte sadece 13 sayıda kaldı. Fransa soyunma odasına 35-28 önde girmeyi başardı.

 

İkinci yarının başında sahada toparlanmış bir İspanya vardı ve sertleşen savunmanınn ardından gelen İspanya lehine 6-0'lık seri farkı 1 sayıya kadar indirdi. Bu anlarda sakin kalan ve oyunundan kopmayan Fransa iyi savunma yaparak İspanya rüzgarının karşısında durdu ve bu periyot Rudy Fernandez'in smacı ile 1 sayı farkla İspanya lehine sonuçlandı. 

 

Son çeyrekte maç boyunca iyi savunma yapan Fransa yine savunmada gösterdiği performansla İspanya'yı durdurdu ve hücumda Fournier, Diaw ve Huertel'in bulduğu kritik sayılarla maçı kopardı. Çeyrek boyunca rakibine sadece 9 sayı fırsatı tanıyan Fransa maçtan 62-52 üstün ayrılan taraf oldu. Son Avrupa Şampiyonası'nda yaptıkları gibi İspanya'yı yine eleyen Fransızlar Yarı finalde Sırbistan'ın rakibi oldu.

 

İspanya maç boyunca sadece 2 hızlı hücum sayısı bulabilirken, rakibinin 50 ribaunduna karşılık 28 ribaund alabildi. Matadorlar maç boyunca yüzde 9 ile üçlük atabildi. Turnuva boyunca 88 sayı ortalama ile oynayan İspanya'yı 52 sayıda tutan Fransa'da, Boris Diaw 15 sayıyla oynadı. Huertel de 13 sayılık çok değerli katkı verdi. İspanya'da ise Pau Gasol 17 sayıyla mücadele etti.

Günün Diğer Haberleri