Son Dakika! Türk Futbolunun ve Fenerbahçe'nin Efsane İsmi Yoğun Bakımda!

Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu 81 yaşındaki Can Bartu, yaşadığı nefes alma sorunu nedeniyle yoğun bakıma alındı.

SPOR - 2017-06-27 14:24:23

Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu 81 yaşındaki Can Bartu, yaşadığı nefes alma sorunu nedeniyle yoğun bakıma alındı. 

Efsane futbolcu Can Bartu’dan kötü haber geldi. Fenerbahçe ve Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran 81 yaşındaki Bartu nefes alma problemi üzerine hastaneye kaldırıldı. Can Bartu’nun sağlık durumu hakkında henüz net bir bilgi verilmezken, ünlü futbolcunun yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi. 

CAN BARTU KİMDİR?
Can Bartu, 31 Ocak 1936 tarihinde dünyaya gelmiş, Fenerbahçe Spor Kulübü tarihine hem futbol hem de basketbol dallarında adını altın harflerle yazdırmıştır. Milli takım formasını da hem futbol hem de basketbol dallarında giyen ilk ve tek sporcu olan Can Bartu, Galatasaray’la oynanan basketbol maçında 28 sayı kaydetmiş, aynı gün içinde Dolmabahçe'de de futbol maçına çıkarak bir de gol atmıştır. Fenerbahçe'de basketbol oynayarak spor hayatına başlayan efsane isim, basketbol milli takım formasını 6 defa giymiş daha sonra da Fikret Arıcan'ın aracılığıyla Fenerbahçe'de futbol oynamaya başlamıştır. Bartu hem milli takım hem de Fenerbahçe’deki başarısı ile dikkat çekmiş, 1961'de İtalya'nın Fiorentina takımına transfer olmuştur. Can Bartu aynı zamanda 1 Ocak 1961'de Fiorentina - Glasgow Rangers arasında oynanan final maçında forma giyerek Avrupa Kupaları'nda final maçı oynayan, ilk Türk futbolcusu olmuştur. Kısa sürede İtalya’da da başarıdan başarıya koşan ünlü futbolcuya İtalyan taraftarlar "Sinyor Bartu" lakabını takmıştır. İtalya’da başarılı bir futbol hayatı geçiren ünlü futbolcu, 1967 yılında Türkiye’ye geri dönmüş ve eski takımı Fenerbahçe ile tekrar yollarını birleştirmiştir. 

Günün Diğer Haberleri