Dünyada Siber Saldırı Kabusu Yeniden Başladı! Hükümet Ağları ve Şirketlere Saldırıyorlar!

Dünya yeniden siber saldırı şoku ile sarsıldı. İngiltere, Fransa, Rusya, İsrail, İspanya ve Ukrayna gibi ülkeler "Petya" isimli bir virüs nedeniyle güçlük yaşıyor. Virüs, dev şirketleri ve hükümet ağlarını hedef alıyor.

DÜNYA - 2017-06-27 21:14:04

Dünya yeniden siber saldırı şoku ile sarsıldı. İngiltere, Fransa, Rusya, İsrail, İspanya ve Ukrayna gibi ülkeler "Petya" isimli bir virüs nedeniyle güçlük yaşıyor. Virüs, dev şirketleri ve hükümet ağlarını hedef alıyor. 

Siber saldırı dünyayı yeniden etkisi altına aldı. Bugün, Rusya'nın en büyük petrol şirketi olan kamu idaresindeki Rosneft sunucuları "Petya" isminde bir virüsün saldırısına uğradı. Şirket tarafından saldırının oldukça büyük boyutta olduğu açıklandı. 

RESMİ TWİTTER HESABINDAN AÇIKLADI
Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan dev şirket, sunucularının büyük bir saldırı altında olduğunu duyurdu. Şirket hisselerinin büyük çoğunluğu Rusya Federasyonu'nunda bulunurken, şirket yönetimi Siber saldırı için ülkenin bilişim bürosuna inceleme çağrısı yaptı. 

PETROL ÜRETİMİ SALDIRIDAN ETKİLENMEDİ
Rosneft tarafından yapılan açıklamada, henüz petrol üretiminin saldırıdan etkilenmediğini, ancak çok ciddi sonuçların ortaya çıkabileceğini belirtirken, şirketin yedek kontrol sisteminin her ihtimale karşı devreye sokulduğunu belirtti. 

ŞİRKETİN SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE
Siber saldırının etkisi altında olan şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,  "Umuyoruz ki siber saldırı şu an devam etmekte olan davayla ilgili değildir. Zira bugün, sabah saatlerinde, Rosneft'in rakiplerinden olan Sistema Holding'e ait Bashkortostan Enerji firmasının tepe yöneticisi Vladimir Yevtushenkov'un tüm varlıklarının dondurulduğunu belirtilmişti. Mahkeme kararına göre Sistema Holding'in sağlık hizmeti sunan zinciri Medsi'de bulunan tüm hisselerinin yanı sıra Bashkortostan Enerji'de bulunan yüzde 90,47 ve mobil operatör şirketi MTS'deki yüzde 31,76 hissesine de sınırlama getirilmişti.” denildi. 

UKRAYNA’DA SALDIRI ALTINDA
Ukraynalı uçak üreticisi Antonov'un da saldırı altında olduğu açıklandı. Şirketin yanı sıra bazı banka, enerji şirketleri ve havaalanlarıyla birlikte siber saldırı yaşanıyor. Şirketten siber saldırı hakkında yapılan açıklamada, saldırının ciddiyeti ve sonuçlarıyla ilgili henüz bir saptama olmadığı duyuruldu. 

 

Günün Diğer Haberleri