Son Dakika! Gaziantep'te Eylem Hazırlığında Olan 8 PKK’lı Üzerlerinde Patlayıcılarla Yakalandı! Milyonlarca Lira Ele Geçirildi!

Gaziantep'te polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla, eylem hazırlığında olan 8 PKK’lı terörist üzerlerinde 146 kilogram patlayıcı ile yakalandı.

GÜNCEL - 2017-06-30 16:44:52

Gaziantep'te polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla, eylem hazırlığında olan 8 PKK’lı terörist üzerlerinde 146 kilogram patlayıcı ile yakalandı. 

Gaziantep'te, MİT ve Polis tarafından düzenlenen ortak operasyonla, sansasyonel eylem hazırlığında olan terör örgütü PKK ve PYD üyesi 2'si Suriye uyruklu 8 terörist yakalandı. Polis ekipleri teröristlerin gösterdiği yerlerde yaptıkları aramalarda, 146 kilo patlayıcı buldu. Aynı zamanda aramalarda, terör örgütünün finansmanında kullanılan 4 milyon 862 bin lira değerinde altın ve para da ele geçirildi. 

İSTİHBARAT ÜZERİNE OPERASYON YAPILDI
PKK/KCK ile PYD/YPG terör örgütlerinin büyükşehirler başta olmak üzere ülke genelinde kamu kurum ve kuruluşları, önemli binalarla yerler ve güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında oldukları bilgisine ulaşan istihbarat birimleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda yasa dışı yollarla, sansasyonel eylem için kullanılacak patlayıcıların Gaziantep'e getirildiği ve saldırıyı düzenleyecek teröristlere ulaştıracağı bilgisine ulaşıldı. 

OPERASYONA İHA’LAR DA EŞLİK ETTİ
Polis ekipleri, insansız hava aracı kullanarak terör örgütlerine yönelik Gaziantep ve Şanlıurfa'da insansız hava aracı ile operasyon düzenledi. Operasyonlarda 8 kişi gözaltına alınırken, yakalanan 2 kişinin Suriye uyruklu oldukları öğrenildi. 8 şüphelinin üzerinde bulunan sırt çantalarında patlayıcı ve mühimmat bulunduğu da öğrenildi. 

146 KİLO PATLAYICI ARAZİYE GÖMÜLÜ OLARAK BULUNDU
8 şüphelinin sorgusunda ise adres gösterdikleri öğrenilirken, yapılan aramada arazide toprağa gömülü tahrip gücü yüksek parça ve basınç etkili bomba yapımında kullanılan 70 kilosu TNT ve 76 kilosu Petin olduğu değerlendirilen toplam 146 kilo patlayıcı madde ele geçirildi. 

MİLYONLARCA LİRA ELE GEÇİRİLDİ
Aynı zamanda, MİT ve polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 9 kilo 551 gram altın, 967 bin ABD Doları, 1060 Sterlin, 4 bin 655 Euro ve 72 bin 900 Türk lirası da bulundu. Ele geçirilen toplam miktar ise 4 milyon 862 bin lira olarak açıklandı. 

 

Günün Diğer Haberleri