PKK/PYD'li Teröristlerin Sivillere Yaptığı İşkencenin Görüntüleri Ortaya Çıktı!

Terör örgütü PYD/PKK'nın, Rakka kırsalında DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle sivillere işkence ettiği görüntüler ortaya çıktı.

GÜNCEL - 2017-06-30 22:07:30

Terör örgütü PYD/PKK'nın, Rakka kırsalında DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle sivillere işkence ettiği görüntüler ortaya çıktı. 

PYD/PKK'lı teröristler, Rakka'nın batı kırsalındaki Mansura beldesinde iki sivile işkence etti. O anlar kaydedilirken videoda bulunan teröristlerin kıyafetlerinin kolunda örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın resmi olması da dikkat çekti. Teröristler videoda iki erkek sivilin el ve ayaklarını bağlayarak yere yatırıyor. 

“DEAŞ ÜYESİ DEĞİLDİNİZ BİLİYORUZ”
Ortaya çıkan görüntülerin yaklaşık iki ay önce çekildiği ve videodaki erkeklerin iki sivile, "DAEŞ üyesi olmadığını biliyoruz. Ama bize DEAŞ mensuplarının yerini söyle." dedikleri duyuluyor. Daha sonra da teröristler sivillere şiddet uyguluyor. 

RAKKA'DA EVLERİ YAĞMALADIKLARI VİDEOLAR DA VAR
Bu teröristlerin tek videosu değil. Yaklaşık iki buçuk ay önce çekilen başka bir videoda ise PYD/PKK'nın Rakka'nın kuzeyinde Kerame beldesini ele geçirdikten sonra belde sakinlerinden Ahmed el Abdullah Cabar’ın söyledikleri dikkat çekiyor. Videoda Cabar, "Kerama beldesine giren güçler kapılarımızı kırıp, evlerimizi yağmaladı. Bize çok kötü muamele etti. Beni duyan herkese sesleniyorum. Gelsinler evlerin nasıl yağmalandığını, işkenceleri görsünler. Çok vahim bir durum." diyor. 

RAKKA’DA YEREL HALK GÖÇE ZORLANIYOR
Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca Rakka ilinin kuzeyi ve Halep'in doğusundaki Münbiç ile kuzeybatısındaki Afrin ilçeleri ve doğuda da Haseke, PYD/PKK tarafından kontrol ediliyor. ABD'nin desteğini de alan terör örgütü, ABD'nin desteğini bu bölgede yerel halkı göçe zorluyor. Bölgede faaliyet gösteren muhalif Kürt siyasi partilerine de örgüt tarafından kilit vuruluyor. Terör örgütü Rakka’nın kuzeyinde ilerlerken, çatışmalardan kaçarak, kontrol ettiği bölgelere sığınan sivillerin kentlere girişine de izin vermiyor.

 


 

Günün Diğer Haberleri