F-16 Pilotuna Yol Ortasında Dayak

Ankara'da Kuveyt Büyükelçiliği görevlileri trafikte tartıştığı NATO'da görev yapan F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş'u araçtan indirdiler ve yol ortasında eşinin önünde öldüresiye dövdü.

GÜNCEL - 2014-09-11 13:34:44

Ankara'da meydana gelen olay Çankaya Turan Güneş Bulvarı üzerinde gerçekleşti. İçinde 4 kişi bulunan ve Kuveyt Büyükelçiliği'ne ait 06 CD 3596 plakalı resmi araç, NATO mensubu F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş'un kullandığı ve içinde eşi ile çocuğununda bulunduğu aracı yol üzerinde sıkıştırdı. Bunun üzerine korna çalan Hakan Karakuş'a sinirlenen elçilik görevlisi 4 kişi araçtan inerek Hakan Karakuş'u aracından indirdi ve yolun ortasında dövmeye başladılar. Vatandaşlar olaya müdahale edtti ve elçilik görevlilerine saldırdı.

 

YALNIZ KALINCA BANKAYA SIĞINDI

 

Hakan Karakuş'a yol ortasında acımasızca saldıran elçilik görevlilerinden 3 kişi vatandaşların tepkisi üzerine olay yerinden kaçarak uzaklaşırken diplomat olan Emad Ali Almohaid kaçamayarak bir bankaya sığıdı. Olay yerine gelen opolisler tepkili vtandaşların bulunmasından dolayı diplomayı bankadan çıkartamadı.  Olay yerine daha fazla polisin gelmesi üzerine Kuveytli diplomat yoğun güvenlik önlemleri arasında polis aracına bindirilebildi ve emniyete götürüldü.

 

ÇOCUĞUNUN AŞISI İÇİN GELMİŞTİ

 

NATO'da görevli olan F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş'un doğum izni nedeniyle Türkiye'de bulunduğu, olay sırasında 6 günlük çocuğunu sağlık ocağına aşı vurdurmaya götürdüğü öğrenildi. Olay sonrasında hastaneye kaldırılan Karakuş tedavi altına alındı.

 

"ÖLDÜRECEKLERDİ"

 

Görğü tanığı bir vatandaş olayı şöyle anlattı; "Arkadaş bir kişi. Eşi ve çocukları yanında. Kuveytli olanlar kasıtlı olarak bu kişiyi yere yatırıyor. Diğer 3 kişi suratını tekmeliyor. Direk olarak öldürmeye çalıştılar arkadaşı. Onların amacı dövmek değil, defalarca ayırdık. Kasıtlı olarak ayakta vurmuyorlar. Her tarafı açıkta olmasına rağmen, arkadaşın sadece yüzüne vurdular. İçeride de hakaret ediyorlar. 'Bizim dokunulmazlığımız var' diyorlar. Sonra dedik ki 'Siz bizim ülkemizde şahitlik yapamazsınız, hepimiz şahitlik yapacağız. Ondan sonra bankadan polisi arıyorlar. 'Biz diplomatız, dokunulmazlığımız var saldırıya uğradık, bizi linç edecekler gelin kurtarın' diyorlar. Burada hiç kimse saygısızlık yapmadı. Gördüğünüz gibi devletin memuruna da saygılıyız. Sadece yüzlerine tükürmek istiyoruz. Şahitlikte yapacağız.Ama polisin bize söylediği şu; 'Bunlar burada geçen ay da adam öldürdüler hiçbir işlem yapılmadı, orada da olacağı bu. Onlar dayak yiyenle anlaşırlar siz arada kalırsınız dağılın' diyorlar. Eğer bizim ülkemizdeki adalet sistemi buraya geldiyse, herkes burada kafasına göre yorum yapar. Yarın linçler başlar. Lütfen yetkililere sesleniyoruz, sırf dokunulmazlık adı altında bizim ülkemizde bize bunları yapan insanlara gereğini yapın. Burada bu insanların elini kolunu sallayarak polis güvencesiyle götürülmesini, şu bankadan bu insanları kurtarıp, yaralı insanı almadılar içeri. Yaralı burada asfalttaydı. Aldılar o diplomat bozuntusunu içeriye, o insanlar içeride eli kolunu sallaya sallaya klimanın içinde oturdular. Artık lütfen yetkililerde bunların dokunulmazlığını verirken, bir sefer daha düşünsünler" dedi.

Günün Diğer Haberleri