Bodrum'da Bir Yangın Daha! Atık Depolama Alanında Patlama Oldu, Alevler Ormana Sıçradı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yangının biri söndürülemeden ikincisi başladı. Katı atık depolama alanında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın ormanlık alana sıçradı ve büyük bir yangın başladı.

GÜNCEL - 2017-07-02 00:12:19

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yangının biri söndürülemeden ikincisi başladı. Katı atık depolama alanında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın ormanlık alana sıçradı ve büyük bir yangın başladı. 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde katı atık depolama alanında gaz sıkışması sonucu patlama yaşandı. Alanda başlayan yangın ormana sıçrarken, tüm Bodrum dumanlarla kaplandı. İlçe merkezine giriş ve çıkışlar bile duman nedeniyle engellendi. 

RÜZGAR YANGININ YAYILMASINA NEDEN OLDU
Yangın, şiddetli rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Yangına çok sayıda itfaiye ve orman ekibi, 1 uçak, 1 helikopter, AKUT ve Muğla 911 tarafından müdahale edildi. Atık alanında sık sık yaşanan patlamalar nedeniyle çöplük alanına yakın evler de tahliye edildi. Bir çok itfaiye erinin dumandan zehirlendiği de öğrenildi. 

BODRUM DUMANLARA TESLİM OLDU
Patlamanın Bodrum’un girişinde yaşanmasından dolayı trafik bir süreliğine kapatıldı. Kara dumanlar tüm bölgeyi kaplarken görüş açısı da tamamen düştü. Duman bir süre sonra etkisini yitirince trafik de kontrollü şekilde verilmeye başlandı. 

KAYMAKAM VE İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE 
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş da yangın bölgesine gelerek bilgi aldı. Çöplüğün potansiyel bir tehlike olduğunu belirten Kaymakam Yılmaz, en kısa zamanda ıslah edilmesi gerektiğini söyledi. 

YANGIN HALA SÖNDÜRÜLEMEDİ
Yangın, şiddetli rüzgarın da etkisi ile Pedesa bölgesinde bulunan ormanlık alana ilerlerken, ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleri de devam ediyor. Bölgede hala metan gazı nedeniyle ufak çaplı patlamalar yaşanıyor. Yangının bir kısmı kontrol altına alınsa da birkaç gün daha devam edeceği ve ekiplerin nöbetleşe bölgede bekleyeceği belirtildi. 

 

Günün Diğer Haberleri