Memurlar ve Memur Emeklilerinin Beklediği Haber Geldi, Alacakları Zam Belli Oldu!

Memur ve memur emeklilerin beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı yüzde 2.89 olarak belirlendi. Bu rakamlara göre memur ve emekliler yüzde 6.89 zam alacak.

EKONOMİ - 2017-07-03 11:12:23

Memur ve memur emeklilerin beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı yüzde 2.89 olarak belirlendi. Bu rakamlara göre memur ve emekliler yüzde 6.89 zam alacak. 

Devlet memurlarının ve memur emeklilerinin beklediği haber geldi. Haziran Ayı enflasyon rakamları açıklandı. Temmuz ayında memurlar, yüzde 4'lük toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 2.89 oranında enflasyon farkı zammı alacak. Toplamda memurların Temmuz ayında alacakları zam yüzde 6.89 olacak. 

ENFLASYON FARKI MEMURLARA ZAM OLARAK YANSIDI
Hükümetin memurlar ile imzaladıkları toplu sözleşmeye göre 2017 yılı ilk altı ayına ilişkin enflasyon artış oranının yüzde 3'ten fazla çıkması durumunda fazla çıkan kısım maaşlara zam olarak yansıyacaktı. 

MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU
2017 yılının ilk 6 aylık döneminde Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 5.89 artması nedeniyle memur maaşlarına Temmuz ayında ilave edilecek enflasyon farkı zammı yüzde 2.89 oldu. Temmuz ayında memurlara ayrıca toplu sözleşmeleri gereği yüzde 4 oranında zam yapılacak. Bu durumda memurların Temmuz ayında alacakları zam yüzde 6.89'u bulacak.

ENFLASYON BEKLENTİNİN ÜZERİNDE ÇIKTI
Enflasyon rakamları için yapılan beklenti anketlerindeki gibi oranlar yüzde 0.30 çıksaydı, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 6.48 olacaktı.

BUGÜN İMZA TÖRENİ YAPILACAK
2017-2018 yılı maaş zamlarına ilişkin yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme imzaları bugün atılacak. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamada, "İşçilerimizin enflasyona karşı korunması, enflasyona ezdirilmemesi ve enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına onların taleplerini karşılamaya gayret ettik" ifadeleri kullanıldı. 

 

Günün Diğer Haberleri