Mete Yarar, Esad'ın Türkiye Sınırına Diktirdiği Zeytin Ağaçlarının Nedenini Açıkladı!

Terör ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, katıldığı bir televizyon programında sınıra dikilen zeytin ağaçları ve Türkiye'nin başlatacağının konuşulduğu Afrin operasyonu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

GÜNCEL - 2017-07-05 19:53:53

Terör ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, katıldığı bir televizyon programında sınıra dikilen zeytin ağaçları ve Türkiye'nin başlatacağının konuşulduğu Afrin operasyonu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendiren Terör ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, Türkiye’nin muhtemel Arfin operasyonu hakkında bilgiler verdi. Yarar, Afrin’in dağlık bir bölge olduğunu belirterek, avantajların fazla olduğunu ancak sakıncaların da bulunduğunu söyledi. 

ZEYTİNLİK BİR ALANDA ÇATIŞMA YAŞANABİLİR
Mete Yarar açıklamasında, Afrin’in bölgedeki en dağlık arazi olduğunu belirterek, Fırat Kalkanı Harekatı’na oranla daha yüksek zeytinlik bir alanda çatışma yaşanabileceğini, bunun da hedeflerin seçimi için zorlaştırıcı bir etmen olacağını söyledi. 

ZEYTİN AĞAÇLARI NEDEN DİKİLDİ
Mete Yarar, bölgeye Esad tarafından diktirilen sık zeytin ağaçlarının hikayesini de anlatırken, ''Buradaki zeytin ağaçlarının dikilmesi özellikle baba Esad döneminde yapılan bir proje. Normalde zeytin ağaçları birbirine belli bir mesafede dikilir. Ama buradaki ağaçlar Türkiye'nin bir harekatında zırhlı birlikleri engellemek için sık şekilde dikilmiş. Bölgedeki zeytinlik ağaçların bir kısmı belli bir yaşın üzerine çıktığı için bunu sağlayabilecek yaşta. Ancak bazıları da bunu sağlayamaz. Ama başka bir dezavantajı var alanı görmüyorsun. İlerlerken daha uzak bir mesafeyi görme şansına sahip değilsin. Bunu yukarıdaki İHA'lar sayesinde yapmak zorundasın.'' ifadelerini kullandı. Yarar sözlerini ''Benim ilk görev yaptığım yer bu bölgeydi ve dört seneye yakın bu bölgede görev yaptım. Neredeyse avucumun içi gibi bilirim. Değişik ve çok zor bir alandır. Benim görev yaptığım dönemde de PKK'ya en çok destek veren köylerin bulunduğu alan burasıydı'' ifadelerini kullandı. 

 

Günün Diğer Haberleri