Ezidi çocuklar bir an olsun gülümsedi

Diyarbakır'a sığınan Ezidi ailelerin çocukları için tiyatro oyunu sahnelendi. İlk defa tiyatro izleyenlerinin büyük çoğunlukta olduğu 250 çocuk, oyunu izlerken keyifli anlar yaşadı.

YEREL - 2014-08-19 15:23:41

Irak'ta Musul'un Sincar bölgesinde Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırıları sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalan Ezidilerden bini aşkını Diyarbakır'a gelmişti. Yaşadıkları travmadan dolayı psikolojileri bozulan çocukların yüzünü Diyarbakır  Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekipleri güldürdü.
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ezidi ailelerin çocukları için oyun sahneledi. Çocuklar, Kürtçe'nin Zazaki lehçesinde hazırlanan "Nine ve Tilki" adlı oyunu, büyük beğeniyle izledi. Aralarında ilk defa tiyatro izleyenlerinin çoğunlukta olduğu 250 çocuk, oyundan memnun kaldıklarını ifade etti.

EZİDİ ÇOCUKLARA PSİKO-SOSYAL DESTEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 40 kişilik gönüllü bir ekiple Yezidi çocukları ile gençlerine psiko-sosyal destek veriyor. Sosyal hizmet uzmanları ve psikologlardan oluşan uzman ekip, travma yaşayan çocuklar ile gençlere yönelik çalışmalar yapıyor. Uzman Mehmet Alan Akyüz, travma, göç ve savaşa ilişkin bir eğitim modülüyle çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Çocuklara yaratıcı drama, resim, müzik, halk oyunları atölyeleri, gençlere de yönelik sportif aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirten Akyüz, aktiviteler sonucunda gençler ve çocuklarda travmanın etkilerinin azaldığını belirtti.

Çocukların yaşadıkları nedeniyle büyük travma geçirdiğini ifade eden Akyüz, çalışmalar sürerken çocuklardan olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı.

Kaynak: AA
Günün Diğer Haberleri