Özal’ın soruşturmasında dikkat çekici nokta

GÜNCEL - 2014-09-12 14:30:18

Turgut Özal’ın ölümü konusunda ilginç gelişmeler oluyor.  Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal’ın, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü nedeniyle şüpheli olduklarının ortaya çıktı gündeme bomba gibi düştü.

 

Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal’ın, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünün zehirlenme sonucu öldüğü iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında 19 kez dinlendiği ortaya çıktı. Her ikisinin de şüpheli olarak “Ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti kapsamında kasten adam öldürmek” suçlamasıyla dahil edildikleri soruşturma dosyası, davanın tek sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ü yargılayan Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce istendi.

 

Buna göre özel yetkili savcılık, Turgut Özal’ın planlanarak öldürüldüğü iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Özel Yetkili Savcı Kemal Çetin tarafından başlatılan soruşturmada 2 gizli tanığın beyanları esas alınarak, dosyada zamanaşımının dolmasına 1 gün kala emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında dava açılmıştı.

 

Öte yandan soruşturmanın devam etmesi ve çemberin daralmasıyla kanıtların bir araya getirilmesi Özal’ın nasıl öldüğünü ortaya koyacaktır.

Günün Diğer Haberleri