Tunceli'de PKK Sivil Aracın Geçişi Sırasında Bomba Patlattı: 1 Yaralı

PKK’nın sivillere yönelik saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Tunceli’de bir sivil aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi, 1 kişi yaralandı.

GÜNCEL - 2017-07-09 00:25:25

PKK’nın sivillere yönelik saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Tunceli’de bir sivil aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi, 1 kişi yaralandı. 

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı PKK'lı teröristler tarafından sivil bir kamyonetin geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada bir kişi yaralanırken, karayolu da trafiğe çift yönlü olarak kapandı. 

SİVİL KAMYONETİ HEDEF ALDILAR
Pülümür-Erzincan karayolunun 5'inci kilometresinde saat 19.00 sularında meydana gelen olayda, PKK'lı teröristler, yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı Erzincan’dan Elazığ yönüne giden Türk kökenli Alman vatandaşı Erdal Özbek yönetimindeki kamyonetin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Kamyonet patlamada yan yatarken sürücü Özbek yaralandı. Olayın ihbar edilmesinin ardından sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri bölgeye sevk edildi. Yaralanan Özbek önce ambulansla Pülümür Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından da Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

YOL TAHRİP OLDU
Patlamanın ardından bir açıklama yapan Tunceli Valiliği, yolda meydana gelen oluşan tahribatın giderilmesi ve olay yeri inceleme çalışmalarının sekteye uğramaması amacıyla Pülümür-Erzincan karayolunun ikinci bir duyuruya kadar çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığını belirtti. 

 

Günün Diğer Haberleri