Siirt'te Mühimmatı İle Teslim Olan Teröristin Gri Listede Arandığı ve Başına 300 Bin TL Ödül Konulduğu Belirlendi!

Terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar kapsamında bugün Siirt’te köşeye sıkışan bir terörist, mühimmatları ile birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.

GÜNCEL - 2017-07-10 13:57:53

Terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar kapsamında bugün Siirt’te köşeye sıkışan bir terörist, mühimmatları ile birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu. 

Siirt'te güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı teröristin, İçişleri Bakanlığı'nın "Aranan terörist" listesinde gri kategoride yer aldığı ve başına 300 bin TL ödül konulduğu öğrenildi. 

TSK AÇIKLAMA YAPTI
Olayın ardından bir açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Pervari ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı teröristin bölücü terör örgütünden kaçtığını ve İçişleri Bakanlığının "Aranan Terörist" listesinde gri kategoride yer aldığını belirtti. 

300 BİN TL ÖDÜL İLE ARANIYORDU
Terörle Mücadele Kanunu kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve aranan teröristler listesinin gri kategorisinde bulunan PKK’lılar için verilen ödül miktarı 300 bin lira olarak belirlendi. 

TERÖR ÖRGÜTÜNE MÜHİMMAT DARBESİ
Güvenlik güçlerinin terörle mücadelesi büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Operasyonlar kapsamında arama çalışmaları yapan güvenlik güçleri, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki arazi aramasında kalaşnikof piyade tüfeği ile 60 adet fişeği ele geçirdi. Diğer yandan Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalındaki aramalarda ise bir sığınakta RPG-7 roketatarına ait 11 mühimmat, 425 biksi makineli tüfek fişeği, bir tüp ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi. 

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
Diğer yandan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerinin yol arama tarama faaliyetleri sırasında tespit edilen el yapımı patlayıcı imha edildi. 

 

Günün Diğer Haberleri