Manisa'da Askeri Birlikte Dehşet! Cinnet Getiren Asker Koğuşu Taradı: 3 Şehit

Manisa’nın Kula İlçesi Jandarma Karakolunda görevli bir er koğuşta cinnet getirdi. Eline otomatik piyade tüfeğini alan asker, koğuştaki arkadaşlarına ateş açtı. Olayda, 3 asker şehit oldu.

GÜNCEL - 2017-07-11 12:23:22

Manisa’nın Kula İlçesi Jandarma Karakolunda görevli bir er koğuşta cinnet getirdi. Eline otomatik piyade tüfeğini alan asker, koğuştaki arkadaşlarına ateş açtı. Olayda, 3 asker şehit oldu. 

Manisa’nın Kula ilçesinde dün gece saat 03.20 sularında meydana gelen olayda, bir asker elindeki otomatik piyade tüfeği ile koğuş içerisinde uyuyan arkadaşlarına ateş açtı. Cinnet getirdiği iddia edilen asker, 3 arkadaşını şehit etti, ardından da aynı silahla kendisi intihar etti. 

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Olay yerinden alınan ilk bilgilere göre, askerin bunalımı sonucunda kendisi ile birlikte 4 asker hayatını kaybetti. Açılan ateşte 3 asker de yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı askerleri ambulanslarla Kula devlet hastanesine kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı askerler Salihli devlet hastanesine sevk edildi.

MANİSA VALİLİĞİ’NDAN İLK AÇIKLAMA
Manisa Valiliği yaşanan dehşetin ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Kula İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan bir jandarma erin, kişisel nedenlerden kaynaklandığı düşünülen bir gerekçeyle saat 03.20'de askerlerin istirahatte bulunduğu sırada koğuşu otomatik silahla taraması sonucu 3 asker şehit oldu, 3  asker yaralandı." ifadeleri kullanıldı. Ayrıca açıklamada, hastanede tedavi altında bulunan yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve olayla ilgili olarak hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI
Manisa'nın Kula İlçesi'ndeki İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yaşanan olayın ardından cinnet getiren erin isminin Nedim Abeş olduğu açıklandı. Abeş’in şehit ettiği silah arkadaşlarının ise Mümin Pınaroğlu, Hüseyin Tolga Hepgül, Onur Sunnioğlu olduğu açıklanırken, yaralı askerlerin isimlerinin ise Cemil Aslanhan, Kenan Dursun ve Emirhan Yaşaroğlu olduğu belirtildi. Cinnet getiren er Nedim Abeş’in Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı. 

 

 

Günün Diğer Haberleri