Afganistan bağımsızlığını kutluyor

Afganistan'ın İngiliz sömürgesinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene Devlet Başkanı Hamid Karzai yanısıra çok sayıda davetli iştirak etti.

DÜNYA - 2014-08-19 15:46:11

Bugün Afganistan’ın İngiliz sömürgesinden kurtuluşunun 95. Yıl dönümü. Afganistan’ın başkenti Kabil’de  bağımsızlık günü kutlamaları kapsamında sade bir tören düzenlendi. Savunma Bakanlığın'da yapılan törene, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, bakanlar, yabancı ülke temsilcileri ve çok sayıda Afganistanlı katıldı. Karzai Savunma Bakanlığı’nda bulunan "Bağımsızlık Minaresi"ne çiçek bıraktıktan sonra törene katılanlara seslendi.

 

HER AİLEDEN BİR KAYIP

Devlet Başkanı Karzai, konuşmasında "Bağımsızlığı atalarımız bize miras olarak bıraktı. Biz de bu mirası savunduk" dedi. Başkan Karzai, Afganistan'da her ailenin ülkesi için bir veya iki ferdini feda ettiğini vurgulayarak bu fedakarlığın Afganistan'a onur getirdiğini söyledi.


“EL ELE VERİP ÇALIŞMALIYIZ”

Karzai, "Her birimiz kendimizden fedakarlık göstererek ülkemizin bağımsızlığını elde ettik. Şimdi el ele verip ülkenin gelişmesi için çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.


Afganistan'ın bağımsızlığını Şah Amanullah Han 19 Ağustos 1919'da İngilizlerden elde etti. Bağımsızlığın elde edilmesinin ardından Afganistan başka ülkelerin de işgaline maruz kaldı. Afganistan'da iç karışıklıklar hala devam ediyor.

Kaynak: AA


Günün Diğer Haberleri