Türkiye Cidde'de Olumsuz Fikir Belirtti

IŞİD ile mücadele için yapılan toplantı Cidde'de yapıldı. Türkiye IŞİD terör örgütüne yapılan Cidde anlaşmasına imza atmadı.

GÜNCEL - 2014-09-13 02:12:57

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılan IŞİD ile mücadele için ortak uluslararası güç oluşturma fikirlerinin masaya yatırıldığı "Terörle Mücadele Toplantısı sona erdi.

 

Türkiye ise zirve sonunda açıklanan bildirgeye imza atmadı. Sonuç bildiregesine göre "Katılımcı ülkeler uygun görülmesi halinde IŞİD'e karşı eşgüdümlü bir askeri harekata farklı yönleriyle katılması konusunda uzlaştı" maddesine yer aldı.

 

Sonuç bildiregesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'inin bölge ve Dnüya için bir tehdit olduğu açıklandı. "Katılımcı ülkeler; IŞİD'in Irak, Suriye ve dünyanın neresinde olursa olsıun yok edilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunmuştur denildi. 

 

Katılımcı ülkelerin görüşlerini belirttiği toplantıda Türkiye adına toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da Türkiye'nin bu konudaki görüşlerini yaptığı konuşmayla ifade etti.

 

IŞİD özellikle Irak ve Suriye'de olmak üzere çok sayıda insanı öldürmüştü. Cihat ilan eden ve saldırgan bir tutum süren örgüt daha önce 2 gazeteciyi öldürmüş ve tüm Dünya'ya meydan okumuştu.

 

Toplantı sonrasında görüşmelerin devam edeceiği ve daha fazla destek bulmak için arayışlarda bulunulacağı da bildirildi.

Günün Diğer Haberleri