Son Dakika! Gaziantep’te Yakalanan 3 Kişiden 1'i Canlı Bomba!

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde eylem hazırlığında olduğu iddia edilen bir canlı bombanın da aralarında bulunduğu 3 kişi yakalandı.

GÜNCEL - 2017-07-13 01:38:12

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde eylem hazırlığında olduğu iddia edilen bir canlı bombanın da aralarında bulunduğu 3 kişi yakalandı. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde son dakika gelişmesi. İstiklal Mahallesi 33 Sokak üzerinde uygulama yapan Şahinbey Emniyet Müdürlüğü Yıldırım ekipleri, Suriye plakalı bir aracı durdurdu. Araç içerisinde bulunan 3 kişiden ikisi bir anda araçtan çıkarak kaçmaya başladı. Şahıslar ve polis arasında kovalamaca yaşanırken, şahıslar ara sokakta yakalandı. 

BİRİ CANLI BOMBA ÇIKTI
Bu sırada araçta bulunan şahıs da gözaltına alındı. Şahıs üzerinde ve araçta yapılan aramada bir adet el bombası yeleği, yelekte bulunan 2 adet el bombası, 3 adet Glock marka tabanca bulundu. İlk işlemlerin ardından şahıslar, Terörle Mücadele (TEM) şubesi ekiplerine teslim edildi. Durdurulan araç ise olay yerinde yapılan incelemenin ardından detaylı inceleme için çekici yardımı ile emniyet otoparkına götürüldü. Şahıslardan birinin canlı bomba olduğu tahmin edilirken, yaşlarının ise 25-35 arasında oldukları ve Suriyeli oldukları belirlendi. Alınan bilgilere göre şahıslarla birlikte ele geçirilen el bombası yeleğinin, canlı bomba yeleğine göre yakalanması ve bulunmasının daha zor olduğu öğrenildi. 

GAZİANTEP VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Gece saatlerinde konu hakkında Gaziantep Valiliği de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada; “Bugün saat 22.30 sıralarında Şahinbey İlçemiz İstiklal Mahallesi 33 Sokak üzerinde yapılan uygulama sırasında şüpheli durumdaki 33 S…… plakalı binek araç içerisindekilerin güvenlik görevlilerini fark ettiklerinde hızla uzaklaşmak istedikleri sırada ekip arabalarıyla önü kesilen araç kontrollü bir şekilde durdurulmuştur. Durdurulan araç içindeki 3 şahsın koşarak araçtan uzaklaşmaları neticesinde yaşanan kovalamaca sonucu Suriye uyruklu oldukları anlaşılan şahıslar güvenlik görevlilerimizce yakalanmışlardır. Yapılan üst aramalarında şahıslardan birinin üzerinde bel kemerine takılı el bombası yeleği ve bu yelek üzerinde (2) adet el bombası, diğer iki şahsın üzerinde (2) adet tabanca ele geçirilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

 

Günün Diğer Haberleri