İstanbul Valisi Şahin Açıkladı: Beşiktaş ve Vezneciler Saldırılarının Planlayıcıları Yakalandı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bir açıklama yaparak Beşiktaş’ta 44, Vezneciler’de 12 şehit verilen saldırıların Planlayıcılarının yakalandığını duyurdu.

GÜNCEL - 2017-07-13 12:56:02

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bir açıklama yaparak Beşiktaş’ta 44, Vezneciler’de 12 şehit verilen saldırıların Planlayıcılarının yakalandığını duyurdu. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, terör operasyonları kapsamında  5 ilde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda Beşiktaş ve Vezneciler saldırılarının planlayıcılarının da aralarında bulunduğu 44 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Ayrıca Şahin açıklamasında düzenlenen operasyonlar sırasında yüklü miktarda patlayıcı ve silah ele geçirildiğini de belirtti. 

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile birlikte İstanbul Valiliği'nde düzenlediği basın toplantısında 5 ilde düzenlenen terör operasyonları hakkında bilgi verdi. Vali Şahin açıklamasında, "İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele ekipleri ve Milli istihbarat Teşkilatımız işbirliğiyle yürütülen yürütülen çalışmalar sonucu bölücü terör örgütünün özel kuvvetler hücresini ilimizde sansasyonel eylem yapacağı bilgisi alındı. Bu bilgi üzerin yapılan çalışmalar sonucu İstanbul ilimizde 13 ilçede, Kocaeli, Ankara, Diyarbakır ve Hakkari'de operasyonlar yapıldı. Bunun neticesinde 44 kişi gözaltına alındı." ifadelerini kullandı. 

BEŞİKTAŞ’TA 44, VEZNECİLER’DE 12 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞTU
Geçtiğimiz yıl Beşiktaş stadyumunda düzenlenen canlı bomba saldırısında 44 kişi şehit olmuştu. Vali Şahin açıklamasında yakalananlardan birinin orada keşifte bulunduğu bombalı araç içerisinden son anda indiği belirlenen kişi olduğunu söyledi. Yakalananlardan diğerinin ise Vezneciler semtinde çevik kuvvet polisine yönelik düzenlenen ve 12 kişinin şehit olduğu saldırıyı planlayan kişi olduğu açıklandı. 

MÜHİMMAT VE SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul Valisi Vasip Şahin düzenlenen operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve silah da ele geçirildiğini belirterek, "Üç iş yerinde, dört ayrı depoda aramada birçok silah ve mühimmat, 13 silah ki bunlardan üçü uzun namlulu yivli tüfek, iki tane av tüfeği ele geçirildi. 161 kg da çeşitli seviyede etkili patlayıcı malzeme ele geçirilmiştir. Bunların yanı sıra birçok dökümün ve materyal de ele geçirildi. İncelemeler devam ediyor. İstanbul gerçekten çok ciddi ve sansasyonel sonuçlara yol açabilecek eylemden kurtuldu. Görev alan tüm emniyet ve MİT mensubu arkadaşları tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Günün Diğer Haberleri