FETÖ'den Gözaltına Alınan Uyanış Filminin Yapımcısının Evinden Aranan FETÖ'cü Fetullah Karabiber Çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına silah dayanan görüntülerle tepki çeken 'Uyanış' filmi fragmanının ardından filmin yapımcısı Ali Avcı gözaltına alındı. Polis ekipleri Avcı’nın evinde bir de sürprizle karşılaştı.

GÜNCEL - 2017-07-13 13:08:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına silah dayanan görüntülerle tepki çeken  'Uyanış' filmi fragmanının ardından filmin yapımcısı Ali Avcı gözaltına alındı. Polis ekipleri Avcı’nın evinde bir de sürprizle karşılaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını anlatan 'Reis' filminin ve 15 Temmuz gecesini anlatan 'Uyanış' filminin yönetmeni olan Ali Avcı hakkında FETÖ üyeliğinden gözaltı kararı çıkarılmıştı. 

EVİNDEN ARANAN FETÖ’CÜ ÇIKTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ardından hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ali Avcı’nın Bağcılar’da bulunan evine operasyon düzenlendi. Polis evde arama yaptığı sırada evden bir kişi kaçtı. Yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan kişi, kendisini Hasan Aslan olarak tanıttı. Fakat polisler bu kişinin kimlik kontrolünde FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi soruşturmasında firari olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber olduğunu belirledi. 'Bylock' kullanıcısı olduğu da belirtilen Karabiber gözaltına alındı. Gözaltına alınan Avcı ve Karabiber emniyete götürüldü. 

ALİ AVCI KİMDİR?
28 Ocak 1981 yılında dünyaya gelen, aslen Adıyamanlı olan Avcı’nın doktora mezunu olduğu biliniyor. Eşrefpaşalılar filmiyle 2010 yılında ilk kez yapımcılığa soyunan Avcı, daha sonra Hop Dedik: Deli Dumrul, Dursun Çavuş ve Size Deniz Getireceğim, gibi yapımlara da imza atmıştır. Avcı son olarak Reis ve Uyanış filmlerinin yönetmenliğini yaptı. 

 

Günün Diğer Haberleri