Uyarı Ateşi Açtı Kendini Vurdu!

Ankara'da meydana gelen ilginç olayda bir polis memuru tartıştığı kişileri engellemek ve saldırısını önlemek için havaya ateş ettiği sırada yanlışlıkla kendisini vurdu.

GÜNCEL - 2014-09-13 03:22:17

Polislerin birçok olayda havaya uyarı ateşi etmesi tartışmalı bir konu. Hem yaralanma hem de ölüm vakalarının yaşanmasına sebep olan uyarı ateşleri daha önce Gaziantep'te bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

 

Ankara Kızılay'ın en işlek caddelerinden birisi olan Konur Sokak'ta meydana gelen olayda iddiaya göre polis memutu T.A.sokaktaki kafelerden birisine bir arkadaşıyla birlikte geldi. Kafede bulundukları sırada arkadaşıyla birlikye diğer müşterileri rahatsız ettikleri gerekçesiyle kafe sahibi tarafından uyarıldı. Aynı şikayetler artınca kafe sahibi bu kez T.A.'yı kafe çalışanlarıyla beraber dışarıya çıkarttı.

 

Kafeden uzaklaştırılmış olan polis memuru T.A. 2 saat sonra aynı kafeye gelerek kafe sahibi ve yanındakilerle tartışmaya başladı. Bu sırada silahını çeken havaya uyarı ateşi açtı. Ancak kafe sahibi ve yanındakiler T.A.'nın üzerine atlayarak ateş etmesini engellemeye çalıştılar. Bu sırada silah ateş aldı ve polis memuru T.A. bacağına ateş ederek kendisini vurdu.

 

Olay sonrasında Konur Sokak, polis ekipleri tarafından abluka altına alındı. Giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Yaralı polis Yunus polisleri tarafından abluka altına alınarak sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekipleri tarafından yaralı polise yapılan ilk müdahalenin ardından polis, hastaneye gönderildi. Olay sonrasında uzman ekip çağırılarak, olay yeri incelemesi yapıldı. Polis, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Günün Diğer Haberleri