Başarı Engel Tanımıyor! Görme Engelli Fulya LYS Şampiyonu Oldu!

Konyalı görme engelli Fulya, LYS 5 puan türünde Türkiye birincisi oldu. Fulya Akkaya’yı ÖSYM Başkanı arayıp tebrik etti. Ancak, Fulya bunu şaka sanıp inanmayınca telefonu geri aradı.

GÜNCEL - 2017-07-14 12:54:04

Konyalı görme engelli Fulya, LYS 5 puan türünde Türkiye birincisi oldu. Fulya Akkaya’yı ÖSYM Başkanı arayıp tebrik etti. Ancak, Fulya bunu şaka sanıp inanmayınca telefonu geri aradı. 

Konyalı görme engelli üniversite adayı Fulya Akkaya Lisansüstü Yerleştirme Sınavları'nda (LYS) 5 puan türünde Türkiye birincisi oldu. LYS sonuçları açıklanmadan önce ÖSYM Başkanı Ömer Demir Fulya Akkaya’yı arayarak tebrik etti. Ancak Fulya bunu şaka sandı ve kendisini arayan numarayı geri aradı. Şampiyonluğunun gerçek olduğunu öğrenen Fulya, büyük bir sevinç yaşadı.

LYS 5 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Fulya Akkaya, LYS sonuçlarına göre TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu. Sonuçlar açıklanmadan 2 saat kadar önce ÖSYM Başkanı Ömer Demir, Fulya Akkaya’yı arayarak hem sonucu bildirdi, hem de tebrik etti. Akkaya ailesi ise bu telefonu şaka zannetti. Ancak telefonu geri aradıklarında gerçeği öğrenerek büyük bir sevinç yaşadı. AA muhabirine bir açıklama yapan Fulya Akkaya'nın bir fabrikada ustabaşı olan babası Osman Akkaya, sonuçların açıklanmasını kızı ve eşi ile birlikte heyecan içinde beklediklerini dile getirdi. 

“ARADIKLARINDA ŞAKA SANIP KIZDIM"
Baba Akkaya, kendileri sonuçları beklerken telefonun çaldığını belirterek, "Arayan ÖSYM Başkanımız Ömer Demirdi. Sonuçlar açıklanmadan, kızımızın birinci olduğunu ve aldığı puanları ondan öğrendik. Ben telefon çalınca ilk başta 'şimdi telefonun zamanı mı, ben sonuç bekliyorum' diyerek kızdım ama açmak zorunda kaldım. Telefondaki kişi 'ÖSYM sekreterliği' deyince bir an tereddüt yaşadım. Sonra telefonu kızıma verdim, kızım konuştu kapattım." dedi. Kızı telefonu kapattıktan sonra kendilerine şaka yapıldığın düşündüklerini söyleyen Akkaya, telefon numarasını geri aradıklarını ve ÖSYM’nin kendilerine gerçekten doğru olduğunu söyleyince çok sevindiklerini anlattı. 

"ÇALIŞMA ÇİZELGESİ HAZIRLAMADIM”
Fulya Akkaya ise dersleri hep eğlence olarak gördüğünü, ilkokul yıllarında da çocuk oyunları oynarken bile matematikle ilgilendiğini belirterek sınav için bir çalışma çizelgesi hazırlamadığını, canı ne isterse ona çalıştığını söyledi. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesini ya da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü tercih etmek istediğini söyleyen Fulya, şimdi tercihlerin gelmesini heyecanla bekliyor. 

Günün Diğer Haberleri