Başbakan Binali Yıldırım'dan Flaş Açıklama: OHAL Uzatılıyor Mu?

Başbakan Binali Yıldırım bir açıklama yaparak, OHAL süresinin 3 ay daha uzatılması yönünde teklif vereceklerini belirtti.

GÜNCEL - 2017-07-14 13:49:48

Başbakan Binali Yıldırım bir açıklama yaparak, OHAL süresinin 3 ay daha uzatılması yönünde teklif vereceklerini belirtti. 

OHAL uzatılacak mı soruları yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı OHAL yakın zamanda bitebilir açıklamasının aksine, Başbakan Binali Yıldırım bir açıklama yaparak OHAL süresinin uzatılması yönünde teklif vereceklerini söyledi. Ayrıca Yıldırım açıklamasında 60 gün içinde OHAL İnceleme Komisyonu'na yapılacak başvuruların alınacağını da duyurdu. 

HERO TİŞÖRTÜ DE SORULDU
Başbakan Binali Yıldırım’a dün görülen suikast davası duruşmasında darbeci askerlerden birinin giydiği Hero yazan tişört de soruldu. Yıldırım bu soruya, "Talimat verdim araştırıyorlar, gereken ceza verilecek" diyerek yanıt verdi. Afrin operasyonu iddialarını da değerlendiren Yıldırım, sınırlara bir tehdit olması durumunda karşılık verileceğini belirtti. 

CHP’YE DE DEĞİNDİ
Başbakan Yıldırım açıklamasında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontrollü darbe açıklamasına da değinerek "CHP, FETÖ karşısında duruş göstermedi" ifadelerini kullandı. Yıldırım, 15 Temmuz için hazırlanan afişlere gösterilen tepkileri için de "Bu eleştiriler zorlamadır, değer vermiyoruz" dedi. ABD’nin  15 Temmuz afişlerine kısıtlama yapmasına ilişkin de konuşan Başbakan Yıldırım, "Bu tavrı kabul etmiyoruz, çok vahim bir durum" ifadelerini kullandı. 

 

Günün Diğer Haberleri