Bergama Adliyesi’nde İş Bırakma Eylemi

Hakim ve Savcılara yapılan 1,115 liralık zammın ardından personellerin özlük hakları ve çalışma şartlarına yönelik hiçbir düzenlemenin yapılmadığını savunan Bergama Adliyesi Personelleri basın açıklamasında bulundular ve bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

DİĞER - 2014-09-13 03:43:54

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklanan Hakim ve Savcılara yönelik ücretlerindeki iyiliştirme ve yapılan zamlar tepki çekmeye devam ediyor.

Adalet Büro Sendikası Bergama Adliye Çalışanları adına basın açıklaması yapan Ömer Temur, “Ezildik, itildik, sürüldük, yol ücretlerimiz alındı, fazla mesailerimiz kaldırıldı, tekrardan klavye sınavına sokulduk, tayinlerimiz engellendi, maaşlarımızda iyileştirme istedik bütçe yetersiz denildi. Fakat istenildiği zaman istedikleri kişilere astronomik fiyatlarda zam yapılabiliyormuş. Hep sabrettik hep sustukça bizi hiçe saydılar. Ama artık yeter, adliyelerde adalet istiyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelik eleştirilerde bulunan Temur, “Adalet Bakanımız  Bekir Bozdağ’ın 2 ay önceki yaptığı açıklamada Hakim ve Savcılarla birlikte adliye personellerinin de özlük haklarının düzenleneceğini söylemesine rağmen her hangi bir çalışmanın yapılmadığını aksine adli personel zammının gündemden kalktığını ve diğer kurum personellerinin de zam isteyeceğini, bu yüzden şimdilik adliye personellerine bir zam yapılamayacağını söylemekle büyük bir gaflete düşmüştür.” açıklamalarında bulundu.

Seçim vaatlerinden bıktıklarını dile getiren Adalet Büro Sendikası Bergama Sendika Temsilcisi Ömer Temur, “Bu ülkede en ağır çalışma şartları bizdedir. Gün içinde dahi tüm davalara koşan kimlerdir? Bir dairede 30 bin dosya ile uğraşan kimlerdir. Her bakan döneminde biz aynı şeyleri yaşıyoruz. Vaatlerin hiçbiri seçimden sonra tutulmuyor.” Eleştirilerinde bulundu. 

Yanlış anlaşılmak istemediklerini söyleyen Adalet Büro Sendikası üyeleri  “Hakim ve Savcı kurumu olan bakanlığımız adeta Adalet sözcüğünden nasip almamış gibi davranmakta ve bizleri hiçe saymaktadır. Hakim ve Savcıların ücretlerindeki iyileştirmelere asla karşı değiliz. Fakat aynı iyileştirmenin bizlerede yapılmasını talep etmekteyiz. Bakanlığımızı kınıyor ve bugün akşama kadar iş bırakma eyleminde bulunuyoruz.” açıklamalarında bulundular.

Günün Diğer Haberleri