Özel Talimatla Dağdan İndiler, Keşif Yaparken Yakalandılar! 15 Temmuz'u Kana Bulayacaklardı!

İstanbul'da 15 Temmuz'un yıl dönümünü kana bulamak için gelen ve keşif yaptıkları belirlenen 3 terörist MİT ve Emniyetin düzenlediği operasyon ile yakalandı.

GÜNCEL - 2017-07-15 18:12:44

İstanbul'da 15 Temmuz'un yıl dönümünü kana bulamak için gelen ve keşif yaptıkları belirlenen 3 terörist MİT ve Emniyetin düzenlediği operasyon ile yakalandı. 

Terör örgütünün sözde Özel Kuvvetler Metropol İstanbul Hücresi üyeleri oldukları, aynı zamanda geçen yıl Beşiktaş ve Fatih Vezneciler'de 72 kişinin öldüğü 2 katliamın keşifçileri oldukları belirlenen Zozan K., Gülşen B. ve Mehmet Emin T. yakalandı. Yakalanan teröristlerden Zozan K.’nın Beşiktaş saldırısı için Gülşen B.ile Mehmet Emin T.nin ise Vezneciler saldırısı için keşif yaptığı öğrenildi. 

15 TEMMUZ TÖRENLERİNİ KANA BULAYACAKLARDI
İstanbul Avcılar ve İstanbul Bahçelievler'de 15 Temmuz'da eylem hazırlığı yaparken yakalanan teröristlerin özel talimatlarla İstanbul’a geldikleri öğrenildi. Devam eden operasyonlar nedeniyle eylem yapamaz duruma gelen teröristlerin 'Değişik şehirlerden 4 araç temin edin ve eyleme hazırlanın' talimatını aldıkları öğrenildi. MİT tarafından ortaya çıkarılan bu planın ardından düzenlenen operasyonla teröristler yakalandı. 

22 KİŞİ ARASINDA KEŞİFÇİLER DE VAR
Polis tarafından İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla önce 3 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınan şahısların verdiği ifadeler doğrultusunda 41 kişi daha yakalanmıştı. Savcılığa gönderilen 34 kişi arasında Vezneciler ve Beşiktaş saldırılarının 'keşifçiler'in de bulunduğu öğrenilmişti. Savcılık sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 12’si tutuklandı. Tutuklananlar arasında Gülşen B., Zozan K. Ve Mehmet Emin T.nin de bulunduğu öğrenildi. 22 şüpheli ise Adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

 

Günün Diğer Haberleri