Fransa Dünya Üçüncüsü

FIBA 2014 Dünya Kupası'nda son çeyreği nefesleri kesen maçta Fransa Litvanya'yı 95-93 yenerek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

SPOR - 2014-09-13 21:30:26

FIBA 2014 Basketbol Şampiyonası'nda son Avrupa Şampiyonu Fransa ile Avrupa şampiyonası finalinde karşılaştığı ve yendiği Litvanya karşı karşıya geldi. Son çeyrekteki etkili oyunuyla Litvanya'yı deviren Fransızlar Basketol Dünya Kupası'nda üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

 

Yarı final maçında Sırbistan'a karşı müthiş performansı yetmeyen Nicolaa Batum bu maçta da aynı performansına devam etti ve takımının galibiyetinde öne çıkan isim oldu.

 

Maça Fransa etkili başladı. Lauvergne'in sayılarıyla üstünlüğü ele geçiren Fransa'da Batum ve Diot'da skora katkı yaptı. Maç başı çokunu atlatan Litvanya ise kısa sürede toparlandı ve skor üreterek farkın açılmasını önledi. İlk çeyrek Fransa'nın 22-19 üstünlüğü ile geçildi.

 

İkinci çeyrekte Batum Fransa adına yine etkili olan isimdi. Valanciunas ve Pocius ile oyunda skor bulan Litvanya 34-34 ile beraberliği yakaladı. İki takımda serbestatış çizgisinden hata yapmadı ve Fransa ilk devreyi 43-42 üstün kapattı.

 

Üçünc çeyrekte Litvanya oyuna ağırlığını koydu ve skorda üstünlüğü ele geçirdi. 6 sayı fark yapan Litvanya'ya Batum ve Huertel'in sayılarıyla Fransa karşılık verdi. 3 sayılık atışlarla Litvanya tekrar farkı açtı bu çeyrek 29 sayı bulan Litvanya çeyreği 71-64 üstün kapattı.

 

Son çeyrekte Fransa toparlandı ve yine Batum etkili oyununu sürdürdü. 8 sayılık farkı kapatan Fransa Diaw'ın sayılarıyla maçın bitimine 4 dakika kala 77-75 öne geçti. Karşılıklı gidip gelen maçta Valanciunas'la Litvanya tekrar öne geçti. Huertel ve Diaw ile Fransa sayılar buldu ve son 30 saniyeye 86-80 önde girdi. Son 15 saniyeye ise Fransa'nın 1 sayı farkla üstünlüğü ile girildi. Taktik faullerde hata yapmayan Fransa sahadan 95-93 galip ayrıldı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Günün Diğer Haberleri