Katarakt Ameliyatına Geldi Gözünden 27 Kontak Lens Çıkarıldı!

İngiltere'de 67 yaşındaki kadın hastanın katarakt ameliyatı için geldiği hastanede gözünden 27 adet kontak lens çıkarıldı. Hasta, gözünden çıkan lensler sonucunda rahat ettiğini söyledi.

SAĞLIK - 2017-07-18 13:43:43

İngiltere'de 67 yaşındaki kadın hastanın katarakt ameliyatı için geldiği hastanede gözünden 27 adet kontak lens çıkarıldı. Hasta, gözünden çıkan lensler sonucunda rahat ettiğini söyledi. 

İngiltere’nin Birmingham şehrindeki Solihull Hastanesi'ne katarkt ameliyatı için gelen 67 yaşındaki kadın hastanın gözünden 27 adet lens çıkarıldı. Doktorlar önce 'mavi renkte yabancı bir cisim' olarak tanımlandıkları cisimlerin lens olduğunu açıkladı. Önce 17 adet çıkarılan lenslerin 27 adet olduğu ve detaylı incelemede görüldükleri öğrenildi. 

35 YILDIR KONTAK LENS KULLANIYORMUŞ
67 yaşındaki hastanın son 35 yıldır tek kullanımlık kontak lensler kullandığı öğrenilirken, hastanın 27 lensin çıkarılmasından gözlerini rahat hissettiğini söylediği öğrenildi. Optometry Today internet sitesine açıklama yapan Pratisyen göz doktoru Rupal Morjaria, daha önce böyle bir şey hiç görmediklerini söyledi. Özellikle hastanın durumun farkında olmamasına çok şaşırdıklarını söyleyen doktor, normal şartlarda göz içinde kalan bu kadar lensin büyük rahatsızlıklar yaşatması gerektiğini söyledi. Morjaria açıklamasının devamında, "Gözündeki rahatsızlığın yaşlılıktan ve göz pınarının kurumasından kaynaklandığını sanıyormuş" dedi. 

LENSLER SIKIŞIP KALMIŞ
Hastanın göz çukurunun derin olmasının lenslerin kaybolmasına neden olabileceğini düşünen Göz Doktorları Birliği sözcüsü Ceri Smith-Jaynes, bunun tek kullanımlık lenslerde alışıldık bir durum olduğunu ancak, genelde vücudun bu lensleri dışarıya atmanın bir yolunu bulduğunu söyledi. Söz konusu hastada ise göz çukurlarının derin olması nedeniyle, lensler gidecek bir yer bulamayarak üst göz kapağının arkasında katlanarak sıkışmış ve burada birikmiş. 

 

Günün Diğer Haberleri