Fenerbahçe Roma karşında

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 7. ve son hazırlık maçında Salih Uçan'ın da formasını giydiği İtalya Serie A ekiplerinden Roma ile karşılaşacak. Bu akşam Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 21.45'te başlayacak.

SPOR - 2014-08-19 16:30:58

Geçtiğimiz sezonu açık ara şampiyonlukla tamamlayan Fenerbahçe yeni sezon öncesinde de birbirinden güçlü takımlarla hazırlık maçları yaptı. Yeni sezon çalışmalarına 14 Temmuz Pazartesi günü Can Bartu Tesislerimizde yaptığı antrenmanla başlayan sarı lacivertliler, ardından Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa girdi.

Fenerbahçe 12 gün süren kampın son gününde, ilk hazırlık maçında İran'ın Sepahan takımı ile karşılaştı. Düzce 18 Temmuz Stadı'nda oynanan maçtan ekibimiz Mehmet Topuz'un kaydettiği golle 1-0 galip ayrıldı.

30 Temmuz Çarşamba günü İngiltere'ye geçen Takımımız, ertesi gün Soma yararına oynanan maçta Sheffield United ile karşılaştı. Dünyanın en eski stadı olarak bilinen "Bramall Lane"in ev sahipliğinde gerçekleştirilen müsabakadan Fenerbahçe 2-1 mağlup ayrıldı. Takımımızın tek golünü Kamerunlu golcü Pierre Webo attı.

Ardından İngiltere'den Danimarka'ya geçen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Sevilla ile 2 Ağustos Cumartesi günü Kopenhag'daki Brondby Stadyumu'nda karşılaştı. Takımımız sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Soma yararına gerçekleştirilen 3'lü turnuvaya ise 8 Ağustos Cuma günü Şükrü Saracoğlu Stadı ev sahipliği yaptı.  Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea ve Spor-Toto Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada maçlar 45'er dakika üzerinden oynandı. Takımımız, turnuvanın ilk maçında Beşiktaş'a 1-0, ikinci maçında ise İngiliz ekibi Chelsea'ya 2-0 mağlup oldu. Taraftarlar, maçları bir arada izledi.

Fenerbahçe, 6. hazırlık maçında ise Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Yunanistan Ligi Şampiyonu Olympiakos ile karşılaştı. İsmail Kartal'ın Teknik Direktörümüz olarak çıktığı ilk karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Takımımızın gollerini 35.dakikada Caner Erkin ile 81. dakikada Emre Belözoğlu serbest vuruştan kaydetti.

Fenerbahçe ilk resmi sınavını ise 25 Ağustos Pazartesi günü TFF Süper Kupa Finali'nde Galatasaray'a karşı verecek.


Günün Diğer Haberleri