ABD Yapımı "Shooter" Dizisinde Türkler DEAŞ'lı Terörist Algısı Yapılmaya Çalışıldı!

ABD dizisi "Shooter"da, büyük bir skandala imza atıldı. Dizide senaryo gereği DEAŞ saldırısı düzenleyen bir grup terörist Türk gibi gösterildi.

DÜNYA - 2017-07-20 05:53:07

ABD dizisi "Shooter"da, büyük bir skandala imza atıldı. Dizide senaryo gereği DEAŞ saldırısı düzenleyen bir grup terörist Türk gibi gösterildi. 

ABD yapımı 'Shooter' dizisinin ikinci sezonu yeni başladı. Ancak yeni sezon başlar başlamaz bir de skandala imza atıldı. Dizide Almanya'da kanlı bir terör saldırısı gerçekleştiren DEAŞ'lı teröristler "Türklerden oluşan bir hücre" olarak yansıtıldı. 

“DEAŞ’IN TÜRK HÜCRESİ” İFADELERİ KULLANILDI
'Shooter' (Nişancı) filminin dizi uyarlaması olarak bilinen yapım, yeni sezona başlar başlamaz tepki çekti. 2007 yapımı olan ve eski bir deniz komandosunun içine düşürüldüğü ABD Başkanı'na suikast komplosu karşısında adını temize çıkarmak için verdiği mücadeleyi anlatan filmden uyarlanan dizide, Türkler terörist olarak gösterildi. Dizide, Almanya'da polis kılığına girerek ABD askerleri tarafından düzenlenen bir madalya törenine saldıran DEAŞ'lı teröristlerin terör örgütünün Türklerden oluşan bir hücresi gibi gösterilmesine tepki yağdı. 

SALDIRGANLARIN TÜRK OLDUĞUNU SÖYLÜYOR
Dizide bir kadın askeri canlandıran oyuncu, senaryo gereği cesetlerin başında beklerken, 'saldırganların kimliklerinin tespit edildiğini ve Türk olduklarını' ifade ediyor. Bu sırada sahnedeki başka bir asker ise 'saldırıyı DEAŞ'ın üstleneceğinden eminim' diyor. Dizinin bu sezonunun bu konu üzerinden ilerleyeceği tahmin edilirken, Türk izleyiciler tarafından bu sahneye tepki yağdı. 

 

Günün Diğer Haberleri