İstanbul'da Sahte Pasaport Operasyonunda 4 yıldır aranan "Suriş" Lakaplı İnsan Kaçakçısı Yakalandı!

Yıllardır aranan insan kaçakçısı Suriş' lakaplı ‘Hüseyin K.A.A. İstanbul’da yakalandı. Yakalandığı evde yapılan aramalarda, AB ülkeleri başta olmak üzere 19 ülkeye ait orijinal pasaportlar ile 21 vize bulundu.

GÜNCEL - 2017-07-20 17:43:58

Yıllardır aranan insan kaçakçısı Suriş' lakaplı ‘Hüseyin K.A.A. İstanbul’da yakalandı. Yakalandığı evde yapılan aramalarda, AB ülkeleri başta olmak üzere 19 ülkeye ait orijinal pasaportlar ile 21 vize bulundu.  

Polis tarafından 4 yıldan bu yana aranan yapan ‘Suriş' lakaplı ‘Hüseyin K.A.A. İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Göçmen kaçakçısı Irak asıllı şahsın elinde bir pasaport havuzu olduğu bulunduğu, kendisine başvuran müşterilerinin benzerlerini araştırıp bularak pasaport hazırladığı öğrenildi. 

4 YILDIR ARANIYORDU
İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 yıldır aranan Avrupa ülkelerine kaçmak isteyen zengin göçmenler ile DEAŞ ve PKK'lı üst düzey teröristlere sahte pasaport hazırladığı öğrenilen Irak uyruklu"Suriş" takma isimli Hüseyin K.A.A. isimli göçmen kaçakçısını operasyonla yakaladı. 

EVDE SAHTE PASAPORT VE VİZELER ELE GEÇİRİLDİ
Fatih’teki bir adrese düzenlenen operasyonla kaçakçılık polisi tarafından yakalanan Hüseyin K.A.A. gözaltına alındı. Evde arama yapan polis ekipleri, AB ülkeleri başta olmak üzere 19 ülkeye ait orijinal pasaportlar ile 21 vize ele geçirdi. Diğer çete üyelerinin de evlerinde arama yapan polis ekipleri, yurtdışına havale edilmiş 835 bin dolarlık havale makbuzlarını da buldu. İnterpol'ün çalıntı duyurusu yaptığı belgelerin de evde çıkan pasaportlar arasında yer aldığı da öğrenildi. 

MÜŞTERİLERİNİN BENZERLERİNİ BULUYORDU
Büyük bir pasaport havuzu olduğu belirlenen Iraklı göçmen kaçakçısının, kendisine başvuran zengin müşterilerinin fotoğrafını bilgisayar sistemine yükleyerek benzerlerini bulduğu öğrenildi. Burada müşterisine benzeyen birinin bulunmaması durumunda ise yurtdışında bulunan elemanlarına müşterisinin fotoğrafını göndererek benzer birinin pasaportunu satın aldırıyor ya da çaldırıyordu. 

 

Günün Diğer Haberleri