Amerika Şans Bile Tanımadan Şampiyon

2014 FIBA Dünya Kupası'nda final karşılaşmasında Amerika Birleşik Devletleri skorda yanına bile yaklaştırmadığı Sırbistan'ı 129-92 mağlup etti ve 2014 FIBA Dünya Kupası'nda şampiyon oldu. Bu sonuçla toplamda 5 kez şampiyon olan ABD, Yugoslavya'nın rekoruna ortak oldu.

SPOR - 2014-09-15 00:52:41

Madrid'deki karşılaşmada ABD ile Sırbistan karşı karşıya geldi.

 

Maça etkili başlayan taraf Sırbistan oldu. Sırp takımı ilk 5 atışın hepsinde isabet bulunca bir anda maça 10-5 önde başladı. Hücumda etkinliğini sürdüren Sırbistan skoru 15-7'ye getirdi. Bu dakikadan sonra ABD'de Harden ve Irving'in hücumda etkili oyunuyla 15-0'lık bir seri yakaladı. Irving'in üst üst sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı ve ilk çeyreği 35-21 önde geçti.

 

İkinci çeyreğe de Thompson’ın 3 sayılık basketiyle giren ABD, ilk 2 dakikayı 42-26 önde geçti. Farkın açılmasıyla birlike Sırbistan oyun disiplininden uzaklaşmaya başlarken, ABD çeyreğin son 5 dakikasına girilirken 21 sayılık avantaj yakaladı: 50-29. Kyrie Irving ve James Harden’ın 3 sayılık basketleriyle arayı açmaya devam eden ABD, skoru 65-35 yaptı ve farkı 30 sayıya kadar çıkardı. Çok rahat oynayan ABD soyunma odasına 67-41 üstün gitti.

 

Üçüncü çeyreğe yine ABD hızlı girdi ve kolay sayılar üretmeye başladı. Çok erken kopan maç antreman maçı havasına döndü ve seyir zevki açısından mücadelesi olmayan bir maç haline geldi. Harden ve Irving'in kolay sayılarıyla fark 32'ye kadar çıktı: 91-59. Üçüncü çeyrek 105-65 ABD lehine geçildi.

 

Son çeyrekte yine ABD'in rahat oyunu vardı. Farkı açan Amerika savunma güvenliğini de elde bıraktı ve az süre alan oyuncuları oyuna sürdü. ABD maçı da 129-92'lik skorla kazandı ve altın madalyayı kazandı.

 

ABD'de Kyrie Irving 26 sayı, 4 ribaund ve 2 asistle maça damga vururken, James Harden da 23 sayı, 3 ribaund, 2 asistle, Faried ve Thompson da 12'şer sayıyla mücadele etti. Sırbistan'da Kalinic ve Bjelica'nın 18'er sayısıyla Bogdanovic'in 15 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. 

 

EN DEĞERLİ OYUNCU IRVING

ABD'nin bütün maçlarını kazanarak şampiyon olduğu FIBA Dünya Kupası'nda final maçına damga vuran Kyrie Irving, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

 

TURNUVANIN EN İYİ BEŞİ

FIBA Dünya Kupası'nda turnuvanın en iyi beşi düzenlenen kupa töreninde açıklandı. En iyi beşta Sırbistan'dan Milos Teodosic, Fransa'dan Nicola Batum, İspanya'dan Pau Gasol, ABD'den Kyrie Irving ve Kenneth Faried yer aldı.

Günün Diğer Haberleri