401 No’lu Otel Odasındaki Kanlı Gece İçin İstenilen Cezalar Belli Oldu!

İstanbul Taksim’de bir otelin 401 No'lu odasında yaşanan kanlı gecede, iki kadın kendilerini manken yapma vaadiyle kandırarak kendilerine tecavüz ettiğini iddia ettikleri Cüneyt Pala’yı öldürmüştü. O kadınlar hakkında istenilen ceza belli oldu.

GÜNCEL - 2017-07-24 14:11:39

İstanbul Taksim’de bir otelin 401 No'lu odasında yaşanan kanlı gecede, iki kadın kendilerini manken yapma vaadiyle kandırarak kendilerine tecavüz ettiğini iddia ettikleri Cüneyt Pala’yı öldürmüştü. O kadınlar hakkında istenilen ceza belli oldu. 

Olay hakkında hazırlanan iddianamede, Van'da anaokulu öğretmeni olan 30 yaşındaki Dilek D. ve Hatay'da öğrenci olan Gülşah Ş.’nin Sosyal paylaşım sitesi Instagram'dan 41 yaşındaki Cüneyt Pala ile tanıştıkları belirtildi. Pala’nın iki kadına kendisini uluslararası markaların reklamcısı olarak tanıttığı, ve modellik teklifinde bulunduğu belirtildi. Pala’nın talebi üzerine kadınların müstehcen fotoğraflarını da gönderdiği iddianamede yer aldı. 

KATALOG ÇEKİMİ 
İddialara göre Pala, Dilek D. ve Gülşah Ş.'yle 'katolog çekimi' için ayrı tarih ve şehirlerde bir araya geldi. Birkaç gün boyunca otelde yapılan çekimlerden sonra Pala kadınlardan sürekli para istemeye başlayınca, Dilek D. şüphelendi. Ancak bu defa da Pala kadını müstehcen fotoğraflarla tehdit etti. Dilek D. bunun üzerine dolandırıldığını anlayarak sahte bir hesap açtı ve Instagram üzerinden Pala’nın takip ettiği kızlarla iletişime geçti. 22 yaşındaki öğrenci Gülşah Ş. de bu kadınlardan biriydi. İki kadın bir süre konuştuktan sonra aralarında anlaşarak Pala’yı suçüstü yapmak istedi. Fakat bunu başaramayınca da fotoğrafları silmek için bir plan yaptılar ve İstanbul’da bir araya geldiler. 

MALZEME TEMİN ETTİLER
Anlaşarak İstanbul’a gelen iki kadın, 28 Nisan Cuma gecesi Taksim Meydanı'na 150 metre mesafedeki bir otelde oda kiraladı. Kadınlar o gece için hazırlık da yaparak Biber gazı, koli bandı, çamaşır ipi ve bıçak temin etti. Daha sonra Gülşah Ş., Pala'yı otele davet etti. Otel odasına gelen Pala, kandırıldığını anlayınca Gülşah Ş.’ye saldırdı ve yaraladı. Başlayan boğuşma üzerine Gülşah Ş. Pala’ya biber gazı sıktı. Dilek D. ise bıçağı 2 defa Cüneyt Pala’ya sapladı. Pala olay yerinde öldü. 

KASTEN ÖLDÜRME
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, kadınların planlı ve fikir birliği içerisinde hareket ederek kasten öldürme suçunu işledikleri belirtildi. Ayrıca kadınlar hakkında kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve yağma suçları amacıyla hareket ettiklerinden dolayı meşru müdafaa hükümlerinin uygulanamayacağı da iddianamede yer aldı. Savcı yine de kadınlar için 'haksız tahrik' indirimi talep etti. 2 kadın hakkında müebbet hapis cezası istemi ile dava açıldı. Kadınlar için tahrik indirimi uygulanırsa bu ceza 12-18 yıl arasında hapis olacak. 

 

Günün Diğer Haberleri