Elazığ'da Milli İnsansız Hava Aracı ANKA Test Uçuşu Sırasında Düştü!

Elazığ'da bu akşam saatlerinde Milli İnsansız Hava Aracı ANKA test uçuşu için havalandıktan kısa bir süre sonra düştü. Anka’nın teknik bir sorun nedeniyle düştüğü öğrenildi.

GÜNCEL - 2017-07-25 00:36:13

Elazığ'da bu akşam saatlerinde Milli İnsansız Hava Aracı ANKA test uçuşu için havalandıktan kısa  bir süre sonra düştü. Anka’nın teknik bir sorun nedeniyle düştüğü öğrenildi. 

Bu akşam saatlerinde test uçuşu için Elazığ'dan havalanan yerli İnsansız Hava Aracı 'ANKA' saat 20.00 sularında düştü. Teknik bir arıza nedeni ile Mollakendi Beldesi'nde boş bir araziye düşen ANKA’yı köylüler buldu. 

BÖLGE GÜVENLİK İÇİN KAPATLILDI
Köylüler, İnsansız Hava Aracı'nın düştüğünü görür görmez durumu hemen güvenlik güçlerine bildirdi. Askeri yetkililer kısa süre içerisinde olay yerine ulaşarak inceleme için bölgeyi sivil giriş-çıkışlarına kapattı. Mollakendi Beldesi'nde düşen İnsansız Hava Aracı'nın 8'inci Kolordu Komutanlığı bünyesinde kullanıldığı ve havaalanına 5 kilometre mesafede düştüğü öğrenildi. ANKA’nın kalıntıları toplanarak incelenmek üzere 8'inci Kolordu Komutanlığı'na götürüldü. 

 

Günün Diğer Haberleri