Nobel Ödüllü Türk Profesör Aziz Sancar'a Türk Asistan! Selin Altıok Kimdir, Hangi Okuldan Mezun Oldu?

University of North Carolina’ da Aziz Sancar’ın başında olduğu “Biyoloji ve Biyomedik Bilimler” doktora programına Türk asistan Selin Altıok kabul edildi. Selin Altıok’un Bahçeşehir Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun olduğu ve gerçekleştirdiği projeler ile büyük başarı yakaladığı öğrenildi.

SAĞLIK - 2017-07-25 02:43:17

University of North Carolina’ da Aziz Sancar’ın başında olduğu “Biyoloji ve Biyomedik Bilimler” doktora programına Türk asistan Selin Altıok kabul edildi. Selin Altıok’un Bahçeşehir Ü niversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun olduğu ve gerçekleştirdiği projeler ile büyük başarı yakaladığı öğrenildi. 

Kanser alanında yaptığı çalışmalarla Nobel ödülüne layık görülen Türk Profesör Aziz Sancar’a Türk asistan Selin Altıok, eşlik edecek. Selin Altıok’un BAU Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden mezun olduğu ve University of North Carolina'da Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başında bulunduğu "Biyoloji ve Biyomedik Bilimler" programında devam edeceği öğrenildi. 

KANSER VE DİYABET HASTALARI İÇİN İLAÇ YAPMAK İSTİYOR
Başarısı ile Türkiye için bir gurur kaynağı olan Selin Altıok, Bahçeşehir Üniversitesi'nde okurken Yurtdışı eğitimlerine de başladığını 2. 3. ve 4. sınıftayken BAU'nun anlaşmalı olduğu Yale Üniversitesi'nde kısa ve uzun dönem staj yaptığını söyledi. BAU üniversitesinden mezun olduktan sonra da Yale Üniversitesi'nde kaldığını ve hocalarıyla birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Altıok, Yale Üniversitesi'nde yaptığı Biyokimya alanındaki projesinin doktora programına kabul edilmesindeki en büyük etken olduğunu düşünüyor. "Yale Üniversitesi'nde "Spesifik beyin tümörlerinde, mutasyonların neden tümöre dönüştüğünü araştırdığını belirten Altıok, 9 üniversiteye başvuru yaptığını ve 7’sinden olumlu dönüş aldığını dile getirdi. The University of North Carolina'a kabul edildiği için çok mutlu olduğunu belirten Selin Altıok, İlerleyen yıllarda Farmakoloji alanında uzmanlaşmak ve diyabet, kanser gibi hastalıklar için ilaç geliştirmek istediğini söyledi. 

 

Günün Diğer Haberleri