Kızılay’dan Hayati Kan Bağışı Çağrısı! Kan Stokları Çok Azaldı, Ameliyatlar Ertelenebilir!

Kızılay’dan yapılan açıklamada, kan stoklarının kritik seviyede azaldığı ve kan bağışı yapılması gerektiği belirtildi.

SAĞLIK - 2017-07-25 20:52:26

Kızılay’dan yapılan açıklamada, kan stoklarının kritik seviyede azaldığı ve kan bağışı yapılması gerektiği belirtildi. 

Yaz ayları ile birlikte kan bağışının düşmesi Kızılay’da kan stoklarının azalmasına neden oldu. Konu hakkında bir açıklama yapan Kızılay Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, yeterli kan bağışının yapılmaması durumunda acil ameliyatların dışındaki tüm ameliyatların ertelenmesinin gerekeceğine dikkat çekti ve kan bağışı çağrısı yaptı. 

KAN STOKLARI AZALDI CİDDİ SIKINTILAR YAŞANIYOR
Kızılay Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, Kızılay ile MÜSİAD İzmir Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyasında açıklamalarda bulundu. Özellikle her yıl yaz aylarında kan bağışının düşmesi ile kan stoklarında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Gök, Ege Bölgesi’nde bulunan 134 hastanede iki günlük stokla kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını dile getirdi. Vatandaşları kan vermeye çağıran Gök, Kızılay personelinin meydanlarda gece saat 02.00’a kadar kan bağışı aldıklarını da sözlerine ekledi. 

“ŞU ANDA BİR ÜNİTE KAN BİLE ÇOK DEĞERLİ”
Kızılay Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, açıklamasının devamında şu anda yapılacak her kan bağışının çok ciddi ihtiyaç olduğunu belirterek, bir ünite kanın bile 10 ünite kan bağışına bedel olduğunu söyleyerek durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Gök aynı zamanda kan stoklarının tükenmesi durumunda acil ameliyatlar dışında bütün ameliyatların ertelenmek zorunda kalacağını belirterek, kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğuna da dikkat çekti. 

KAN VERMEK ZOR DEĞİL
Gök aynı zamanda eski dönemlere göre kan vermenin artık çok kolay olduğunu, hemen hemen bütün meydanlarda Kızılay ekiplerinin, tırlarının, otobüslerinin, mobil araçlarının ve çadırlarının olduğunu söyledi. 

KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?
Kızılay merkezlerine ya da çeşitli yerlerde gördüğünüz Kızılay tırlarına resmi kimliğinizle başvurarak 41 soruluk kan bağışı sorgulama formunu doldurabilir, ardından hemen kan verebilirsiniz. Vereceğiniz bir ünite kanın 3 kişinin hayatını kurtaracağını unutmayın. 

 

Günün Diğer Haberleri