Memur Alımı Sistemi Tamamen Değişiyor! Artık Sadece KPSS Yetmeyecek!

ÖSYM tarafından hazırlanan memur alımı kadro ve pozisyonlarına müracaatlar hala devam ederken, artık memur alımı sisteminin tamamen değişeceği öğrenildi.

GÜNCEL - 2017-07-26 14:16:52

ÖSYM tarafından hazırlanan memur alımı kadro ve pozisyonlarına müracaatlar hala devam ederken, artık memur alımı sisteminin tamamen değişeceği öğrenildi. 

KPSS ile memur alımında yeni bir döneme giriliyor. KPSS sınavı kadar sınava girenlerin geçmişi ve uygulanacak mülakat sınavı da memur alımları için önemli. FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarla binlerce memur kamudan ihraç edilmişti. Artık, memur alımlarına devlet kurumlarında hız verildi. Memur adayları için bundan sonra sadece KPSS yetmeyecek. Memur adayları mülakat sınavına da girecek. Yapılan ilk açıklamada bu mülakatların FETÖ’nün devlet kadrolarına sızmasını önlemek için yapılacağı öğrenildi. Adaylar artık güvenlik araştırmasına da girecek ve arşiv araştırmasından da temiz çıkmaları gerekecek. 

FARUK ERDEM KÖŞE YAZISINDA ANLATTI
KPSS’nin değişen sistemini bugün Hükümete yakın yazar Faruk Erdem köşe yazısında anlattı. Erdem yazısında, 
“KPSS’de genel kültür ve genel yetenek sınavında değişiklikler düşünülüyor.
B grubu kadrolar için KPSS’de sağlık personeli ve teknik bölümlerde alan bilgisi sınavının getirilmesi planlanıyor. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı’nda alan bilgisi sınavı ÖABT yapılıyor.
Yine Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din hizmetlerinde görev alacak personeli seçme amacıyla alan bilgisi testi DHBT yapılıyor.
Sağlık Bakanlığı’nda da benzer sınavlar bulunuyor.
Yeni sistemde kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak teknik personel ile mühendisler ve mimarlar için de alan bilgisi sınavı gelecek. Diğer mesleklerin de alan bilgisi sınavına girmesi için düğmeye basıldı. Böylece genel kültür ve genel yetenek alanında başarılı olan değil, mesleğinde başarılı olanlar kamuya girebilecek.” ifadelerini kullandı. 

 

Günün Diğer Haberleri