Son Dakika! HDP'li İki Vekilin Milletvekilliği Düşürüldü

TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürüldü.

GÜNCEL - 2017-07-27 16:57:31

TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürüldü. 

Meclis Genel Kurulu'nda bugün HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında Meclis çalışmalarına 5 birleşim katılmadığı gerekçesiyle milletvekiliğinin düşürülmesi için oylama yapıldı. HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün milletvekilliği yapılan oylamada çıkan 324 oyla düştü. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız için de Öztürk’ün ardından oylama yapıldı. Onun da milletvekilliği düşürüldü. 

VEKİLLİKLERİ DEVAMSIZLIK GEREKÇESİ İLE DÜŞÜRÜLDÜ
TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün milletvekilliğinin "devamsızlık" nedeniyle düşürüldüğü öğrenildi. AK Parti, TBMM Genel Kurulu’nda oylamanın açık olarak yapılması talebinde bulununca gizli oylama yapılmadı. 2016 yılının ekim, kasım ve aralık aylarında Öztürk'ün beşer birleşimi aşan devamsızlığı nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi oylandı. Yapılan oylamada TBMM İçtüzüğü gereği üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 276'nın üzerinde oyla Öztürk'ün milletvekilliği düştü. 344 milletvekilinin katıldığı oylamada, 324 kabul oyu, 20 ret oyu çıktı. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın oylamanın ardından Öztürk'ün milletvekilliğinin düşürüldüğünü açıkladı. 

CHP'LİLERDEN KATILIM AZ OLDU
Kararın açıklanmasının ardından HDP milletvekillerinin oylamayı protesto etmek için sıralara vurduğu görüldü. CHP milletvekillerinden ise oylamaya katılım az oldu. Genel Kurul’da Öztürk hakkında yapılan oylamanın ardından HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da milletvekilliği oylamadan sonra düşürüldü. HDP’nin mecliste milletvekili sayısı 55 kaldı. 

 

Günün Diğer Haberleri