Uyuşturucu Tacirlerinin Yeni Yöntemi! Ketçap Kurutlarında Yarım Ton Uyuşturucu Yakalandı

İstanbul'da polis ekipleri Diyarbakır’dan gelen Bir TIR’a düzenledikleri operasyonda ketçap kovalarına yerleştirilmiş 500 kilo esrar yakaladı.

GÜNCEL - 2017-07-28 13:26:22

İstanbul'da polis ekipleri Diyarbakır’dan gelen Bir TIR’a düzenledikleri operasyonda ketçap kovalarına yerleştirilmiş 500 kilo esrar yakaladı. 

İstanbul polisinin uyuşturucu tacizlerine yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. İstihbarat üzerine Diyarbakır'dan İstanbul'a hareket eden bir tıra düzenlenen operasyonda ketçap kuturlarının içerisine yerleştirilmiş 500 kilo esrar bulundu. 

ŞİMDİ DE BU YÖNTEMİ DENEDİLER
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son günlerde uyuşturucu operasyonlarına sıklık verdi. Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir tavuk çiftliğinde önceki gün operasyon düzenlenmiş ve 15 yılın en büyük uyuşturucusu yakalanmıştı. Sakarya’nın ardından mart ayından bu yana takipte olan bir uyuşturucu şebekesinin Diyarbakır'dan İstanbul'a yüklü miktarda esrar maddesi sevk edeceği belirlendi. 

TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE BAĞLANTILI
Polis tarafından bu şebekelerin terör örgütleri ile bağlantılı olduğu tahmin edilirken, Diyarbakır'dan İstanbul'a hareket eten mobilya yüklü bir tırı Ankara’dan başlayarak takibe alındı. Kocaeli il sınırında durdurulan tırda "Panzer" adlı narkotik dedektifi köpekle arama yapıldı. Yapılan aramada, ketçap kovalarına yerleştirilmiş 500 kilo esrar ele geçirildi. Polis ekipleri tırda bulunan 2 kişiyi gözaltına alarak yarım ton uyuşturucuya el koydu. Güvenlik güçleri, tırın yükünü Kağıthane'deki bir depoya boşaltacağını belirlenmesi üzerine depoya baskın yaptı. Burada da gözaltına alınan 3 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Toplam 5 kişinin işlemleri emniyette devam ediyor. Yakalanan yarım ton uyuşturucu ise imha edilecek. 

 

Günün Diğer Haberleri