Kulak Çınlaması Deyip Geçmeyin, Ardındaki Tehlike Çok Büyük!

Uzmanlar uyarıyor, kulaklarınızda çınlama ve tıkanma olduğunda hafife almayın ve hemen bir uzmana başvurun. Çünkü kulak çınlaması ve tıkanmalar enfeksiyon habercisi olabiliyor.

SAĞLIK - 2017-07-29 22:11:15

Uzmanlar uyarıyor, kulaklarınızda çınlama ve tıkanma olduğunda hafife almayın ve hemen bir uzmana başvurun. Çünkü kulak çınlaması ve tıkanmalar enfeksiyon habercisi olabiliyor.

Uzmanlar, ani işitme kaybına karşı uyarıyor. Özellikle sabah uyandığınızda kulağınızın birinde tıkanma olduğunu ve telefon sesini bile duymadığınızı fark ettiğinizde, hemen uzman bir hekime başvurmanız gerekiyor.  Ani işitme kaybının bir belirtisi olan bu duruma viral enfeksiyonlardan sigara kullanımına kadar birçok faktör neden olabiliyor. Acıbadem Ankara Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ali Titiz, konu hakkında yaptığı açıklamada, bu tür belirtilerin görülmesi durumunda 3 gün içerisinde bir uzman hekime başvurmanın önemine dikkat çekiyor. 

30 – 60 YAŞ ARASINDA SIK GÖRÜLÜYOR
Uzmanlar, kulak tıkanması daha önce hiç görülmese bile 72 saat içerisinde ortaya çıkabildiğini ve siniriyle iç kulak dokusu üzerinde hasar oluşması anlamına geldiğini söylüyor. Bu durum genellikle tek kulakta yaşanırken, daha çok 30–60 yaş arası erişkinlerde ani işitme kaybı kendisini gösteriyor. Acıbadem Ankara Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ali Titiz, bu hastalığın neden oluştuğunu kesin olarak bilmediklerini belirterek, damarsal hastalıkların, viral enfeksiyonların, bağışıklık sistemi ile ilgili sorunların, travmaların ve basınç değişikliğinin bu tür hastalıklara neden olabileceğini söylüyor. 

KULAK ÇINLAMASINI GÖZARDI ETMEYİN
Doç. Dr. Ali Titiz, ani işitme kaybında kulak çınlamasının çok önemli bir belirti olduğunu söyleyerek, "Hastaların yüzde 70'inde kulak çınlaması görülüyor. Ancak ne yazık ki hastalar duyma kalitesindeki azalmanın nedeninin çınlama olduğunu düşünüyor. Geçmesini beklerken de hekime gitmekte geç kalıyor. Bu çınlama genellikle bir ay içerisinde ortadan kalkabileceği gibi işitme kaybı ile beraber de devam edebiliyor.” İşitme kaybı bazı hastalarda kısmi olabileceği gibi bazılarında tama yakın veya tam görülebiliyor. Kulakta dolgunluk hissi ve uğultu da hastaların şikayetleri arasında yer alıyor.” dedi. 

 

 

Günün Diğer Haberleri