Gazze’de katliam yeniden başladı

24 saat uzatılan ateşkes, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun saldırı emri ile bozuldu. İsrail'den Gazze'ye yönelik yeni bir hava operasyonu başlatıldı.

DÜNYA - 2014-08-19 16:52:36

Gazze'de can kaybı 2 bin 16'ya yükselirken ateşkes çalışmaları da sonuç vermiyor. Taraflar son olarak ateşkes süresini 24 saat uzatmıştı ki kısa bir süre sonra tekrar saldırılar başladı.

 
İsrail ordusu, Gazze'den ülkenin güneyindeki Beer Şeva bölgesine 3 füze fırlatıldığını iddia etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'dan saldırı emri geldi. İsrail Ordusu da Gazze'ye yönelik yeni bir hava operasyonuna başlandığını duyurdu.
 
Hamas'tan ise konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Bölgedeki son gerilim Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de süren barış görüşmelerini ne yönde etkileyeceği henüz bilinmiyor. Netanyahu'nun Kahire'deki İsrail heyetine ülkeye geri dönmeleri talimatı verdiği belirtiliyor.
 
2 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ ÖLDÜ
Gazze'de, ateşkes süresince yürütülen enkaz kaldırma çalışmalarında can kaybı 2 bin 16’ya yükseldi. Diğer yandan İsrail yönetiminin, Uluslararası Af Örgütü ile İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne, Gazze’ye giriş izni vermediği de belirtiliyor. İsrail, kararına gerekçe olarak "Erez Sınır Kapısı'nın kapalı olması ve söz konusu kuruluşların İsrail Sosyal İşler Bakanlığı'nda insan hakları örgütü olarak kayıtlı olmamalarını" gösterdi.
Günün Diğer Haberleri