Tıp Dünyasında Şok Gelişme! Bebek Karnında İkizi ile Doğdu, "Fetüs İçinde Fetüs" Vakası

Hindistan'da 19 yaşındaki bir kadın doğum yaptı. Doktorlar doğan bebeğin karnında bir bebek daha olduğunu fark edince büyük bir şok yaşadı.

SAĞLIK - 2017-08-02 00:53:16

Hindistan'da 19 yaşındaki bir kadın doğum yaptı. Doktorlar doğan bebeğin karnında bir bebek daha olduğunu fark edince büyük bir şok yaşadı. 

Hindistan’da meydana gelen olan, akıllara durgunluk verdi. 19 yaşındaki Mumra isimli bir genç kadın Hindistan’ın Mumbai yakınlarındaki Thane şehrinde yaptığı doğumla tıp tarihine geçti. Çünkü, kadının doğurduğu bebeğin karnında başka bir bebek daha olduğu fark edildi. 

İKİZ KARDEŞİNİ KARNINDA TAŞIDI
Kadının hamileliğinin ilk zamanlarında ultrasonda ikiz bebek göründüğü, ancak dünyaya gelen bebeğin karnında ikiz kardeşini taşıdığı belirlendi. Hindistan’daki Bilal Hastanesi’nde meydana gelen olay, tıp tarihinde çok ender görülen bir olay. Bugüne kadar dünya genelinde bu şekilde görülen 200. vaka olma özelliğini taşıyor. Bu olaya tıp dilinde fetüs içinde fetüs” (foestus in fetu) adı veriliyor. Bebek dünyaya geldikten sonra hemen ameliyata alındı ve karnındaki ikiz bebek çıkarıldı. 

SAĞLIKLI BİR BEBEKTİ
Bebeğin karnındaki diğer bebeği çıkaran doktor Radiologist Dr Bhavna Thorat, ameliyatla aldıkları bebeğin 5 -6 cm boyunda, 150 gram ağırlığında, beyninin tamamı, kolları, bacakları gelişmiş bir bebek olduğunu söyledi. 

 

Günün Diğer Haberleri