İstanbul'da Kadınları Hostes Yapma Vaadiyle Kandıran Şahıs Yakalandı

İstanbul’da kadınları "THY'de yakınım var, sizi hostes yapacağım" diyerek dolandıran ve kendisini polis olarak tanıtan şahıs, polisin takibi sonucunda yakalanarak tutuklandı.

GÜNCEL - 2017-08-02 16:28:07

İstanbul’da kadınları "THY'de yakınım var, sizi hostes yapacağım" diyerek dolandıran ve kendisini polis olarak tanıtan şahıs, polisin takibi sonucunda yakalanarak tutuklandı. 

Yeliz S. İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek dolandırıldığı yönünde şikayette bulundu. Genç kadın, sosyal medya üzerinden Merdan K. isimli bir polis memuru ile tanıştığını ‘türk Hava Yolları’nda tanıdıkları olduğunu söyleyerek kendisini pilot ya da hostes yapabileceği vaadiyle 7 bin lira parasını aldığı yönünde şikayetçi oldu. 

SAHTE POLİS ÇIKTI
Başlatılan soruşturma üzerine polis ekipleri Merdan K.’nın sosyal medya hesabını inceleme altına aldı. Benzer başka şikayetler üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüphelinin sahte kimlik kullandığını ve polis olmadığını belirledi. Daha sonra polis tarafından defalarca yakalanan Uğur G. isimli şahsın kadınları dolandıran kişi olduğu ve aynı yöntemle 25 kişiyi dolandırdığı belirlendi. 

THY LOGOLU MAİL BİLE ATMIŞ
Uğur G.’nin sosyal medya üzerinden yapılan araştırmaları sonucunda tanıştığı kişilere sahte bir form gönderdiği ve maillerde THY logosunu kullandığı belirlendi. Formda işe başlanıldığında yapılması gerekenlerin de yazıldığı öğrenilirken, bu mailler nedeniyle 20 ile 30’lu yaşlarda 30 kişinin dolandırıcıya 2 bin ila 10 bin lira arasında para gönderdiği ortaya çıktı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sivil polis olarak çalıştığını söyleyen Uğur G. hakkında yapılan incelemelerde bir dönem Atatürk Havalimanı’da kargoda çalıştığı belirlendi. Polis ekipleri çalışmalarını tamamladıktan sonra bugün Uğur G.’yi Küçükçekmece’deki evinde gözaltına aldı. Şüpheli işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

Günün Diğer Haberleri