Son Dakika! Gaziantep'te DEAŞ Operasyonu 102 Çuval Amonyum Nitrat Bulundu!

Gaziantep’te polis ekipleri tarafından terör örgütü DEAŞ'a ait bir depoya baskın düzenledi. Baskında, patlayıcı yapımında kullanılan 102 çuval amonyum nitrat bulundu.

GÜNCEL - 2017-08-03 21:24:03

Gaziantep’te polis ekipleri tarafından terör örgütü DEAŞ'a ait bir depoya baskın düzenledi. Baskında, patlayıcı yapımında kullanılan 102 çuval amonyum nitrat bulundu. 

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DEAŞ’a ait olduğu öğrenilen Kayaönü Mahallesi’ndeki bir depoya operasyon düzenlendi. Operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan 102 çuval içerisinde 5 bin 100 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. 

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Düzenlenen operasyonda 6 kişi de gözaltına alındı. Ayrıca zanlıların ikamet, iş yerleri, depo ve üst aramalarında çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmatların, 10 adet uzun namlulu silah bu silahlara ait 35 adet şarjör, 2 bin 370 adet dolu fişek, 3 adet tabanca, bu tabancaya ait 7 adet şarjör ve 382 adet dolu fişek, 2 adet av tüfeği ve 1 adet pala, 39 bin 705 TL ve 15 bin 870) USD, toplamda 163 bin TL tutarında farklı kişiler adına tanzim edilmiş senetler, 40 bin 500 TL tutarında çekler, 2 koçan boş çek defteri ve çok sayıda dijital malzeme olduğu öğrenildi. 

FETÖ KİTAPLARI BULUNDU
Ayrıca operasyonda FETÖ/PDY terör örgütünün yayın organları tarafından çıkartılan ve toplatma kararı bulunan 4 adet kitabın da bulunduğu öğrenildi. Polis ekiplerinin gözaltına aldıkları şahısları emniyete götürdükleri ve işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildikleri öğrenildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerin tutuklandıkları öğrenildi. 

 

Günün Diğer Haberleri