Erken Yaşta Cinsel İçerikli İzlemeye Başlayan Erkekler Cinsiyetçi Oluyor

ABD'de bulunan Nebraska Üniversitesi'nde uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma sonucunda erkeklerin ne kadar erken yaşta cinsel içerikli video tanışırsa, o kadar cinsiyetçi oldukları ortaya çıktı.

DÜNYA - 2017-08-04 14:24:00

ABD'de bulunan Nebraska Üniversitesi'nde uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma sonucunda erkeklerin ne kadar erken yaşta cinsel içerikli video tanışırsa, o kadar cinsiyetçi oldukları ortaya çıktı. 

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre erkeklerin uygunsuz video izlemeye erken yaşta başlamalarının ilerleyen yıllarda kadınlara karşı üstünlük kurma arzusunu arttırdığı ortaya çıktı. Ayrıca araştırmada erkeklerin daha geç yaşlarda cinsel içerikli video tanışmasının cinsel ilişki konusunda daha az seçici davranmalarını sağladığı da ortaya çıktı. 

330 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KATILDI
Yapılan araştırmada yaşları 20 olan 330 üniversite öğrencisine anket yapıldı. Öğrencilerin verdiği cevaplara göre video izleme yaşının ortalamasının 13 olduğu ortaya çıktı. Genel ankette ise katılımcıların en erken 5 yaşında film ile tanıştıkları, en geç ise 26 yaşında film izlemeye başladıkları ortaya çıktı.  Henüz araştırma sonuçları bir bilim dergisinde yayınlanmadı, ancak Washington'da düzenlenen bir konferansta konu hakkında tartışmalar yapıldı. 

VİDEO İZLEMENİN ÇAPKINLIKLA İLGİSİ
Alyssa Bischmann ve ekibi tarafından yapılan araştırmada, büyük çoğunluğunu heteroseksüel beyazların oluşturduğu bir grup erkeğe sorulan sorulardan biri de video tanışma hikayelerinin kasten mi, tesadüfen mi yoksa zorla mı olduğu oldu. Araştırmaya katılanlara daha sonra sorula soru ise kadınlar üzerinde üstünlük kurmak isteyip istemedikleri, cinsel ilişki konusunda ne kadar rastgele davrandıkları ve "çapkın" olup olmadıklarını içeren 46 ayrı soru daha yöneltildi. Bu soruların karşılığında ise alınan cevaplar erkek egemenliğini destekleyen, "kontrol erkeklerdeyse işler daha iyi olur" gibi cevaplar oldu. Araştırmada uygunsuz video tanışma yaşının yükselmesi halinde de "çapkınlık" belirtilerinin arttığı ortaya çıktı. 

 

Günün Diğer Haberleri