Beyaz İncir Mucizesi! İşte Beyaz İncirin Saymakla Bitmeyen Faydaları

Beyaz İncir, sadece Ağustos ayında tüketilebilse de yararları bir yıla bedel. İşte Beyaz İncirin Saymakla Bitmeyen Faydaları…

GÜNCEL - 2017-08-04 20:46:10

Beyaz İncir, sadece Ağustos ayında tüketilebilse de yararları bir yıla bedel. İşte Beyaz İncirin Saymakla Bitmeyen Faydaları…

Beyaz incir, magnezyum, demir, kalsiyum ve K vitamini bakımından oldukça zengin bir meyve. Bu özelliği ile kemiklerin güçlenmesinden hücrelerin yenilenmesine kadar bir çok mucizevi etkisi bulunuyor. Yüksek lif içeren beyaz incir, tokluk hissi vermekle kalmıyor, aynı zamanda da sindirim sistemini düzenliyor. Kalori değeri de 40 – 45 kalori olan beyaz inciri, zayıflamaya çalışanlar da bir alternatif olarak tüketebilir. 

BEYAZ İNCİRİN FAYDALARI
Yüksek lif oranı ile bağırsak hareketlerini düzenleyen beyaz incir, kabızlığa iyi gelir, Sindirim sistemini düzenler.  Potasyum da içermesi sayesinde kan basıncını düzenler, doğal olarak tansiyonu dengeleme özelliğine de sahiptir. Beyaz incirin içerisinde yüksek oranda bulunan protein, Hücrelerin yenilenmesinde oldukça etkilidir. K vitamini, kalsiyum, magnezyum ve fosfor bakımından da zengin olan beyaz incir, kemiklerin ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur. Günlük demir ihtiyacını karşılamak için günde sadece 1 adet tüketmek yeterli olacaktır. Tip 2 diyabet hastaları için de beyaz incir önerilir, çünkü Besin lifi bakımından zengindir ve gıdalardan alınan şekerin sindiriminin ve vücut tarafından emilimini yavaşlatır. Suda çözünen lif de içeren beyaz incir, fazla kolesterolü temizler ve vücuttan atılmasını kolaylaştırır. 

BEYAZ İNCİR KÜRÜ
Bazı hastalıkların tedavisinde de beyaz incir kürü kullanılabilir. Bunlardan ilki boğaz ağrısıdır. Böyle bir sorununuz olduğunda 2 adet kurutulmuş inciri sıcak suya atın ve üzerine 2 çağ kaşığı da bal ekleyerek tüketin. Ağız yaralarının tedavisinde de beyaz incir yaprağını kullanabilirsiniz. Ayrıca ağızdaki kötü kokuların yok edilmesinde de beyaz incir yaprağı birebirdir. 

 

 

Günün Diğer Haberleri