Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde Skandal! 63 Yaşındaki Hastayı Kaybettiler

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde skandal bir olay yaşandı. Hastanede tedavi altında bulunan 63 yaşındaki Cemalettin Cankaloğlu kayboldu.

GÜNCEL - 2017-08-04 22:57:10

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde skandal bir olay yaşandı. Hastanede tedavi altında bulunan 63 yaşındaki Cemalettin Cankaloğlu kayboldu.

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin Ahmetli Ünitesi'nde hasta kayboldu. Kronik şizofren hastalığı nedeniyle 30 yıldan bu yana tedavi gören 63 yaşındaki Cemalettin Cankaloğlu, Salihli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Hasta burada kayboldu. İddialara göre odasında fenalaşan Cankaloğlu hastane yönetimi tarafından yanına hiçbir refakatçi verilmeden 112 ambulansa bindirerek Salihli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu iddia üzerine Cemalettin Cankaloğlu'nun kardeşi Timur Cankaloğlu hastane yönetimi hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

KRONİK ŞİZOFRENİ HASTASI
20 Haziran tarihinde Manisa Salihli Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olayda, kronik şizofreni hastası Cemalettin Cankaloğlu yaklaşık 1 yıldır tedavi gördüğü Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden acil servise sevk edildi. Hastane görevlileri Cankaloğlu'nun fenalaşması üzerine 112 ambulansı ile Salihli Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Hasta burada kalp krizi şüphesi ile tedavi altına alınırken, daha sonra kayboldu. 

'AĞABEYİNİZİ KAYBETTİK' DEDİLER
İddialara göre bu olaydan sonra hastane yönetimi Timur Cankaloğlu'nu arayarak sadece "Ağabeyinizi kaybettik" dedi. Yaşanan skandal olay üzerine Cankaloğlu savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olaydan sonra açıklama yapan Cankaoğlu, "Ağabeyim 35 senedir ağır şizofren hastası. Bu adam bu yaşta ne yapar. Sadece 'Açım' ve 'yemek' gibi kelimeler kullanabiliyor. Bunun dışında insanlarla iletişime kapalı. Ağabeyimin civarda bir köyde yaşamına devam ettiğine inanıyorum" dedi. 

 

Günün Diğer Haberleri