Dikkat! "Şeytan" Türkiye’ye Geliyor, Kavrulacağız!

Avrupa’yı kasıp kavuran 'Lucifer' (Şeytan) nedeniyle bazı Avrupa ülkelerinde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıktı. Türkiye’de bu sıcaklıkların etkisi altına girecek, hatta kavrulacağız.

GÜNCEL - 2017-08-05 13:33:31

Avrupa’yı kasıp kavuran  'Lucifer' (Şeytan) nedeniyle bazı Avrupa ülkelerinde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıktı. Türkiye’de bu sıcaklıkların etkisi altına girecek, hatta kavrulacağız.

Avrupa'nın güneyinde etkili olan 'Lucifer' (Şeytan) adı verilen sıcak hava dalgası bir çok Avrupa ülkesinde hava sıcaklıkları 40 derecenin üstüne çıktı. Bu ülkelerde halka hükümet tarafından sıvı alımına dikkat etmeleri ve öğle saatlerinde sokağa çıkmamaları uyarısı yapılıyor. Bazı ülkelerde yüksek nemin de etkisi ile hava sıcaklığının 50 dereceye kadar yükseldiği belirtiliyor. Daha kötü haber ise sıcaklıkların Türkiye’yi de etkisi altına alması bekleniyor. 

SON YILLARIN EN YÜKSEK SICAKLIĞI
Dün Hava durumu sitesi MeteoAlarm’dan yapılan açıklamada İtalya, İspanya, Hırvatistan, Bosna Hersek, İsviçre, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovenya ve Karadağ'ın aralarında bulunduğu 11 ülke için sıcaklık alarmı verildi. İtalyada hava sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıkarken, acil servislerin dolup taştığı öğrenildi. Sıcaklık nedeniyle çıkan orman yangınında ise 79 yaşındaki bir kadın öldü. 

 

Günün Diğer Haberleri