Son Dakika! Kayseri’de Yolcu Otobüsü Devrildi, Çok Sayıda Yaralı Var!

Kayseri'de yolcu otobüsü şarampole devrildi. İlk bilgilere göre kazada 26 yolcu yaralandı.

GÜNCEL - 2017-08-06 08:40:00

Kayseri'de yolcu otobüsü şarampole devrildi. İlk bilgilere göre kazada 26 yolcu yaralandı. 

Kayseri-Malatya karayolunun 25. kilometresinde 65 EK 765 plakalı Kenan Akbaş (42) idaresindeki yolcu otobüsü sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda şarampole devrildi. Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı ile çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. 

26 KİŞİ YARALANDI
Kazanın ardından otobüsün içerisinde bulunan yolcular, polis, Jandarma, itfaiye ve sağlık görevlilerinin yardımı ile aracın tavan kısmındaki havalandırma boşluğundan ve kırılan pencerelerden çıkarıldı. Şoför de dahil olmak üzere kazada 26 kişi yaralandı. Ambulanslara alınan yaralılar, kentte bulunan çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 

ŞOFÖR UYUDU İDDİASI
Kazanın ardından açıklama yapan bir yolcu, kaza sırasında uyuduğunu ve otobüsün devrilmesi ile uyandığını belirterek "Otobüste yaralılar vardı, camları kırmaya başladık. Öylelikle araçtan çıktık. Şoför uyuyordu, kaç kere uyardık şoförü. Uykuluydu zaten kendisi." ifadelerini kullandı. Yine yolculardan tezkere alarak askerden memleketine dönen Ömer Ç. ise "İstanbul'dan Bitlis'e gidiyordum.  Askerden memleketime gidiyordum. Tezkere aldım. 15 aydır ailemi görmemiştim.  Kaptanımız uyuyakalmış. Takla attı yolda böyle mahsur kaldık." dedi. 

 

Günün Diğer Haberleri