Aşırı Sıcaklarla Başa Çıkmayı Öğrenmek Gerek, Yoksa Komaya Bile Girebilirsiniz

Aşırı sıcak hava ve nem bunaltmakla kalmıyor, sağlığı da tehdit ediyor. Uzmanlar, sıcak havalarda gereken önlemlerin alınmamasının komaya bile sokabileceğini belirtiyor.

SAĞLIK - 2017-08-06 23:31:16

Aşırı sıcak hava ve nem bunaltmakla kalmıyor, sağlığı da tehdit ediyor. Uzmanlar, sıcak havalarda gereken önlemlerin alınmamasının komaya bile sokabileceğini belirtiyor. 

Aşırı sıcak havalarda sağlık için dikkat edilmesi gerekenleri uzmanlar sıraladı. Özellikle doğru bilinen yanlışların sıcak havalarda komaya bile sokabileceğini belirten uzmanlar, özellikle hava sıcaklıklarının yanında nem oranının da yükselmesi ile tehlikenin iki katına çıktığını belirtti. 

SICAK ÇARPMASI KOMAYA BİLE NEDEN OLABİLİR
Uz. Dr. Özgür Mollaoğlu, aşırı sıcaklarda en çok karşılaşılan sağlık sorununun sıcak çarpması olduğunu belirterek, sıcak çarpmasının komaya bile neden olabileceğini söyledi. Sıcak çarpmasının kendisini terleme, yüksek ateş, baş ağrısı, halsizlik, kusma, baş dönmesi, bulantı, nabız hızlanması gibi belirtilerle gösterdiğini söyleyen Mollaoğlu, özellikle yaşlılar, çocuklar, kronik hastalığı olanlar ve açık tenli insanların sıcak çarpmasına karşı önlem alması gerektiğini söyledi. Sıcak çarpmasının sinir sistemi bozukluklarına neden olduğunu ve bunların komaya kadar gidebildiğini söyleyen Mollaoğlu, sıcak çarpmasının bilinç kaybına kadar gidebildiğini söyledi. 

KLİMA KULLANIMINA DİKKAT
Aşırı sıcak ve nem nedeniyle yaz aylarında klimalar en sık başvurulan serinleme yöntemi olmaya devam ediyor. Mollaoğlu, bu konuda da uyarılarda bulundu ve dikkat edilmemesi durumunda klimanın da ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyledi. Klimaların 23- 24 derece çalıştırılmasının ve direkt temasa maruz kalınmamasının daha sağlıklı olduğunu belirten Mollaoğlu, zatürre  gibi hastalıklara yanlış klima kullanımının neden olabileceğini söyledi. 

 

Günün Diğer Haberleri