Adana'da Ailesinin Okutmak İstemediği 15 Yaşındaki Kız Evden Kaçarak Polise Sığındı

Adana'da 15 yaşındaki kız, ortaokulu bitirdikten sonra ailesinin kendisini okutmak istememesi üzerine evden kaçarak polise sığındı.

GÜNCEL - 2017-08-07 15:20:44

Adana'da 15 yaşındaki kız, ortaokulu bitirdikten sonra ailesinin kendisini okutmak istememesi üzerine evden kaçarak polise sığındı. 

Adana'da anne ve babası tarafından ortaokulu bitirdikten sonra liseye gönderilmek istenmeyen 15 yaşındaki kız çocuğu evden kaçarak "Okumak istiyorum." dedi ve polise sığındı. 

BABASI VE ANNESİ “KIZ ÇOCUĞUNA BU KADAR OKUMAK YETER” DEDİ
Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşanan olayda, 15 yaşındaki E.Ç. isimli genç kız, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavına girerek iyi de bir puan aldı. Tercih dönemi geldiğinde okula gidip tercih yapmak isteyen kız çocuğuna anne ve babası izin vermedi. Ailesine ısrarla okumak istediğini söyleyen kıza, anne ve babasının yanıtı "kız çocuğunun bu kadar okuması yeter" oldu. E.Ç. bütün çabalarına rağmen ailesine okula gitme isteğini kabul ettiremeyince evden kaçarak polise sığındı. 

"OKUMAK İSTİYORUM" DEDİ
Kız çocuğunun psikolog eşliğinde Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alındı. Burada da sadece okumak istediğini ve anne babasının karşı çıktığı için evden kaçtığını söyledi. Ailesi tarafından geleceğinin karartılacağını, bu nedenle de evine dönmek istemediğini söyleyen kuz çocuğu devlet korumasına alındı. Basın mensuplarının sağlık kontrolünden çıkarken sordukları "Neden evden kaçtın" sorusuna E.Ç., "Ailem yüzünden, okumak istiyorum." yanıtını verdi. 

Günün Diğer Haberleri