Beyza'nın Hayatı Tek Bir Kabak Çekirdeği Yüzünden Karardı

Beyza Gürcan parkta oynarken yemeye çalıştığı kabak çekirdeğinin nefes borusuna kaçması ile yatağa bağımlı hale geldi. Artık tedaviye yetişemeyen Beyza’nın ailesi, Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek yardım elini bekliyor.

SAĞLIK - 2017-08-07 16:07:28

Beyza Gürcan parkta oynarken yemeye çalıştığı kabak çekirdeğinin nefes borusuna kaçması ile yatağa bağımlı hale geldi. Artık tedaviye yetişemeyen Beyza’nın ailesi, Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek yardım elini bekliyor. 

Manisa'da anneannesi ile parkta oyun oynadığı sırada kabak çekirdeği yemeye çalışan Beyza’nın nefes borusuna kabak çekirdeği kaçtı. Uzun süre nefessiz kalan küçük kızın beyin hücreleri bu nedenle öldü ve 3 yıldır yatağa bağımlı halde yaşıyor. Aile iki yıl boyunca kızlarının tedavi olması için ellerindeki bütün imkanı kullandı. Ancak, artık ailenin maddi durumu Beyza’nın tedavisini karşılamaya yetmiyor ve onlar Sağlık Bakanlığından evde fizik tedavi imkanının sağlanmasını istiyor. 

BEYİN HÜCRELERİ ÖLDÜ
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan Gürcan ailesinin bebekleri Beyza, 26 aylıkken anneannesi ile parka gitti. Burada bir kabak çekirdeğini yemeye çalışan Beyza’nın boğazına kabak çekirdeği takıldı. Uzun süre nefessiz kalan Beyza, beyin felci geçirdi ve beyin hücreleri öldü. Şu anda 5 yaşında olan Beyza, 3 yıldır serabrel palsi rahatsızlığıyla yatağa ve cihazlara bağlı olarak yaşıyor. Ailesi kızlarının eskisi gibi ayağa kalkabilmesi için bütün birikimlerini harcadı, ancak artık maddi durumları tedaviyi karşılamaya yetmiyor. Aile, aynı zamanda küçük kızın enfeksiyon riski bulunduğunu ve bu nedenle de fizik tedavi merkezlerine gidemediklerini, küçük kıza evde bire bir fizik tedavi uygulanmasını gerektiğini söylüyor. 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN YARDIM İSTİYORLAR
Beyza’nın babası Mustafa Gürcan, kızlarının yeniden sağlığına kavuşmasını beklediklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı’ndan evde fizik tedavi için yardım istedi. Baba Gürcan, "Evladımın eski sağlığına kavuşarak vatanına, milletine faydalı bir birey olmasını istiyorum. Bu yaşadığı kaza sonrası tekrar sağlığına kavuşmasını istiyorum. Artık yetemiyoruz. Maddi açıdan pahalı bir hastalık olduğu için yetemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

Günün Diğer Haberleri